Deputatii USR au depus 5.000 de amendamente impotriva Ordonantei de urgenta a Guvernului referitoare la split TVA, fiind primul filibuster din Romania pe o tema extrem de importanta, anunta un comunicat al formatiunii.

Conform sursei citate, amendamentele USR se intind pe 821 de pagini, acestea urmand sa fie citite, dezbatute si votate in Comisia de buget-finante si apoi in plenul Camerei Deputatilor. Ordonanta Split TVA va fi marti pe ordinea de zi a Comisiei pentru buget, finante si banci, iar USR isi doreste sa respinga acest experiment unic in lume prin care economia romana va fi sufocata de birocratie, precizeaza comunicatul, scrie Agerpres.

USR considera ca, din cauza TVA Split, investitiile straine vor evita Romania mai mult ca pana acum, romanii cu potential vor pleca in continuare din tara, iar economia va fi dominata "de o mana de mari corporatii care isi permit sa faca fata birocratiei si costurilor fixe".

"De cand am ajuns in Parlament, PSD-ALDE ne tot sicaneaza cu faimoasa "procedura". De 27 de ani de cand sunt ei in politica au avut timp sa se specializeze pe procedura parlamentara. Ba ca nu am semnat unde trebuie, ba ca am stat prea mult, ba ca am stat prea putin. Iar ei lucreaza la virgula cand vine vorba sa-si urmareasca interesul. Unii dintre ei chiar au scris procedurile si regulamentele pe care acum ni le impun", precizeaza deputatul USR Claudiu Nasui, conform sursei citate.

USR ia atitudine si incearca o procedura parlamentara foarte utilizata in alte tari numita 'filibuster', mentioneaza deputatul USR, adaugand ca aceasta procedura este folosita ca o arma a minoritatii pentru a combate abuzurile majoritatii. In Parlamentul american, de exemplu, daca cineva ia cuvantul la dezbateri poate sa vorbeasca oricat vrea el. In 2013, senatorul american Rand Paul a vorbit timp de 13 ore impotriva unei legi care permitea presedintelui american de la acea vreme sa foloseasca drone militare pe teritoriul SUA, precizeaza sursa citata.

"Adevarul este ca Opozitia nu poate opri TVA Split in parlament. Nu o poate opri pentru ca domnii Liviu Dragnea, Ionut Misa, Darius Valcov, Florin Georgescu si Liviu Voinea isi doresc sa supuna Romania acestui experiment fiscal, iar PSD-ALDE sunt o masinarie de vot disciplinata care vor vota orice primesc ordin sa voteze. Nu putem sa-i oprim, dar putem macar sa le facem viata mai grea atunci cand ei ne fura sansa unei vieti normale in tara noastra. Astfel, conform Regulamentului Camerei Deputatilor, noi putem formula oricate amendamente, iar ele pot fi supuse la vot si in plenul Camerei la solicitarea noastra. Si fiti siguri ca vom solicita acest lucru. O vom solicita pentru fiecare dintre cele 5.000 de amendamente', a mai declarat Claudiu Nasui.

Amendamentele vor fi retrase cu o conditie: majoritatea trebuie sa fie de acord sa respinga TVA Split sau macar sa-l faca in intregime optional. USR va lupta in Parlament si va folosi fiecare mica parghie pentru a combate aceasta guvernare corupta, incompetenta si periculoasa, anunta USR. Ordonanta de urgenta privind TVA Split a fost adoptata de Senat in 31 octombrie, intr-o forma modificata, urmand sa intre in dezbaterea Comisiei de buget si a plenului Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Sursa foto: Denis Kuvaev / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri