Liviu Dragnea, infractor condamnat si urmarit in alte doua dosare, si Calin Popescu Tariceanu, urmarit si el intr-un dosar pentru marturie mincinoasa, ar trebui sa isi dea demisia, spun mai multe organizatii non-guvernamentale, printre care si Institutul pentru Politici Publice si Platforma Romania 100.

Miscarile civice Coruptia Ucide, Evolutie in Institutie, Geeks for Democracy, Initiativa Romania, #Insist, Institutul pentru Politici Publice, Platforma Romania 100 si #Rezistenta cer „demisia imediata” a lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Cererea vine pe fondul primului an dezastruos de Guvernare, dar si incercarilor repetate ale Guvernului de a submina justitia din Romania si a elimina cat mai mult separatia puterilor in stat.

Ieri, Departamentul de Stat al SUA, principal partener extern al Romaniei, a „dat o palma” fara precedent Parlamentului Romaniei care incearca zilele acestea sa macine Justitia.

„Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al Romaniei, este fara precedent si transant, si arata ca tentativele PSD-ALDE de subordonare politica a justitiei au devenit o problema geopolitica, cu implicatii privind securitatea militara a NATO si a Romaniei. Interesele penale ale domnilor Dragnea si Tariceanu pun nemijlocit in pericol viitorul democratic al Romaniei, domnia legii si drepturile fundamentale, securitatea tarii si bunastarea fiecaruia dintre noi. Cerem, de asemenea, Partidului Social Democrat si ALDE sa scape de liderii care ne indeparteaza de tarile democratice si sa retraga legile justitiei din Parlament maine (marti, n.red.), la prima ora”, se arata pe pagina de Facebook a Platformei Romania 100.

Luni seara, Departamentul de Stat al SUA si-a exprimat ingrijorarea fata de faptul ca Parlamentul Romaniei ia in calcul o legislatie care ar putea submina lupta anticoruptie si ar putea afecta independenta sistemului judiciar si a „indemnat” la respingerea propunerilor care slabesc statul de drept.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri