Procuror-sef: Noile coduri penale ar scurt-circuita justitia

Romusul Dan Varga, procurorul-sef al Sectiei de Criminalistica din Parchetul General considera ca imaginile de pe camerele de supraveghere sunt extrem de importante in rezolvarea cazurilor complicate, spunand ca un Cod Penal modificat ar face mult mai dificila prinderea infractorilor.

El spune ca si in cazul baietelului sfasiat de maidanezi in Parcul Tei din Capitala un rol crucial au avut inregistrarile video.

„Si in acel dosar am folosit inregistrarea video de pe camere de supraveghere si ar fi fost mai greu fara ele. Am avut in vedere incercarea de a face o constatare pe ADN-ul canin al cainilor care au atacat minorul, pe amprenta muscaturii fiecaruia dintre caini. Am facut o serie de lucruri care ar fi mult mai dificil de realizat pe Codul in formula propusa de Parlament.

Exista ingrjiorarea ca si aceste coduri s-ar putea incerca sa fie trecute pe o procedura scurt-circuitata si rezultatul ne-ar duce inapoi in timp si ar afecta nu numai ordinea de drept, ci si ordinea publica si siguranta cetateanului”, scrie Digi24.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri