Calin Popescu Tariceanu: Ne dorim pentru 2018 o politica fiscala care sa fie una noninterventionista

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ca isi doreste o minima interventie a statului in economie pentru anul 2018 si a precizat ca din programul de guvernare au fost eliminate unele taxe.

"Am discutat si cu doamna Dancila si cu viitorul ministru de Finante. Ne dorim pentru anul 2018 o politica fiscala care sa fie una noninterventionista, deci o minima interventie a statului in economie. Economia merge bine. E o abordare foarte liberala cea pe care v-o enunt. Economia trebuie lasata sa functioneze fara o prea mare interventie a statului. Nu sunt prevazute taxe sau impozite (noi - n.r.) pentru anul 2018", a afirmat Calin Popescu Tariceanu duminica, la Palatul Parlamentului, dupa sedinta grupurilor parlamentare PSD si ALDE, potrivit Agerpres.

El a mentionat ca taxa pe E-uri si taxa de solidaritate au fost eliminate din programul de guvernare. "Doamna Dancila a mentionat trei lucruri care sunt scoase din programul de guvernare. Primul vi l-am mentionat si eu - este vorba de cunoscuta taxa de solidaritate. A doua este taxa pe E-uri. Vorbim despre aditivii din alimente. Punctul de vedere al domniei sale a fost ca mai degraba favorizeaza o legislatie care sa interzica E-uri care sunt nocive", a adaugat Tariceanu.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri