Labele PSD se urca iarasi pe DNA. Este deja o chestiune ciclica in ultimul an si cateva luni. Incercari repetate de a pune mana pe ceea ce multi considera ca este un ultim bastion “impotriva penalilor”. Am asistat la un atac concertat impotriva Laurei Codruta Kovesi, unul purtat, evident, la televiziunile sustinute de Partidul Social Democrat.

Circul ciclic se repeta, aproape cu regularitate de ceas: cate un condamnat penal sau vreun infractor fugar sau un cercetat penal trimite catre Antena 3 si/sau Romania TV inscrisuri, poze, inregistrari, toate “in interes public” si pentru, nu-i asa, buna si corecta si obiectiva informare a poporului. Care popor este indignat de ceea ce afla si, din pacate, chiar si parte din cei care pana mai ieri sustineau cu ardoare DNA si pe Kovesi.

In spatele redirectionarii atentiei publice catre DNA, PSD-ALDE lucreaza cu spor si drag la subjugarea justitiei, eliberarea puscariasilor, deturnarea fondurilor catre propriile buzunare. Este un atac pe atat de multe fronturi incat opinia publica face, efectiv, un zig-zag continuu intre subiecte. Tot ieri, USR a anuntat o initiativa interesanta – strangerea de semnaturi pentru adaugarea in Constitutie a unui paragraf care sa interzica celor cu dosar penal sa mai ocupe functii de conducere in institutii puternice ale statului (Parlament, Guvern, Presedintie). Stirea a fost “ingropata” prin miscarea PSD-ALDE impotriva DNA.

Din pacate, multi cad in capcana si nu realizeaza ca o potentiala indepartare a L. C. Kovesi de la conducerea DNA lasa fotoliul liber pentru un candidat perfect – al PSD sau al ALDE, DNA devenind, practic, marioneta infractorilor. Dosarele s-ar inchide, dovezile ar disparea ca prin minune, presiunea asupra procurorilor ar creste pana la a investiga exclusiv gainarii.

Practic, toti infractorii se unesc intr-o singura voce: sa i se ia capul sefei DNA!

Liviu Dragnea, condamnat penal si cercetat penal de DNA in alte TREI dosare, a iesit la atac in ultimele zile. Omul care conduce deja in lumina reflectoarelor atat Guvernul cat si Parlamentul tarii, dar si Teleormanul si, in curand, daca nu va fi oprit, toata Romania, vorbeste (ironic si dramatic) de “mafia care incearca sa conduca Romania”. De statul paralel, de raul Soros care conduce, din umbra, acest “stat paralel” si, bineinteles, de L. C. Kovesi care este “mana in mana” cu Iohannis si Basescu, alti “lideri” ai acestui mistic stat paralel.

Ministrul de Justitie a fost convocat de urgenta din deplasarea din Japonia. Serban Nicolae, dubiosul si deseori grotescul personaj al PSD isi da si el cu pararea despre Kovesi, cum ca aceasta “nu mai poate ramane!”, in timp ce Vlad Cosma (plecat din tara desi are audiere intr-un dosar de coruptie si pentru care risca peste 5 ani de inchisoare) face si el front comun cu cei doi. Codrin Stefanescu, fost PRM-ist ii cere de asemenea lui Tudorel Toader de la Justitie “capul lui Kovesi”.

Viorica Vasilica Dancila, marioneta lui Dragnea, se aliniaza dorintelor sefilor ei “penali” si cere de urgenta intoarcerea lui Tudorel Toader din Japonia. Ironic, abia ne facusem de ras odata cu venirea prim-ministrului tarii in Romania, acum ne facem IARASI de ras. Toader vorbeste cu Antena 3, portavocea PSD, si promite “masuri rapide impotriva Laurei Kovesi”.

Practic, toti infractorii se unesc intr-o singura voce: sa i se ia capul sefei DNA! Sa punem in locul ei o persoana usor de manipulat si de controlat! Sa fim lasati in pace sa furam linistiti, sa nu ne mai temem de inchisoare! Pentru ca de asta avem puterea.

DNA nu este nici pe departe o institutie perfecta dar, in prezent, trebuie sa gandim limpede: asa cum arata astazi Directia Nationala Anticoruptie este SINGURA institutie care mai poate sta in picioare in fata tavalugului penalilor. NU putem ingadui actualei puteri sa puna mana pe acest ultim bastion. DUPA ce pericolul iminent asupra insasi democratiei tarii, apartanentei sale la Uniunea Europeana si NATO va fi trecut, abia ATUNCI ne putem permite “luxul” de a taxa DNA pentru presupusele erori.

ASTAZI, avand in vedere si faptul ca nu exista probe tangibile, reale, ci doar inregistrari (aparent trucate si scoase din context) de o gasca de penali, ar trebui sa fim mai mult ca niciodata alaturi de DNA, sa aparam institutia pe care Kovesi o conduce.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri