Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) de la Targu Mures, ca ziua de 15 martie este o sarbatoare importanta si ca ar trebui depasita 'polemica' pe acest subiect.

"15 martie este o sarbatoare importanta si poate sa fie o sarbatoare importanta si pentru romani, fiindca pe 15 martie, indiferent ce spun unii sau altii, se poate verifica, nu au murit nici maghiari, nici romani, nici austrieci, nimeni. Pe 15 martie a fost ziua libertatii, egalitatii si a fraternitatii. Din acest punct de vedere, eu cred ca cel putin pentru 15 martie, am putea depasi aceasta polemica, hai sa zicem asa seculara, fiindca nu acolo au fost problemele si pentru romani poate sa fie ziua libertatii, poate sa fie o zi importanta, fiindca libertatea nu este o chestiune pe care, daca o imparti in mai multe bucati, se epuizeaza si nu-ti ramane, pana la urma, nimic. Nu, libertatea poate fi si trebuie impartita si fiecare, daca este liber si il respecta pe celalalt, atunci fiecare va avea si sansa de a se realiza in viata", a afirmat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a spus ca manifestarea centrala din acest an, din 15 martie, va fi la Satu Mare, acolo unde in urma cu 170 de ani s-a deschis, la 5 zile dupa izbucnirea Revolutiei de la 1848, teatrul de la Satu Mare. "Deci, este o aniversare importanta si vom inaugura si statuia lui Istvan Szechenyi, un om politic important si de aceea mergem acolo", a precizat Kelemen Hunor.

Sursa foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri