Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) de la Targu Mures, ca ziua de 15 martie este o sarbatoare importanta si ca ar trebui depasita 'polemica' pe acest subiect.

"15 martie este o sarbatoare importanta si poate sa fie o sarbatoare importanta si pentru romani, fiindca pe 15 martie, indiferent ce spun unii sau altii, se poate verifica, nu au murit nici maghiari, nici romani, nici austrieci, nimeni. Pe 15 martie a fost ziua libertatii, egalitatii si a fraternitatii. Din acest punct de vedere, eu cred ca cel putin pentru 15 martie, am putea depasi aceasta polemica, hai sa zicem asa seculara, fiindca nu acolo au fost problemele si pentru romani poate sa fie ziua libertatii, poate sa fie o zi importanta, fiindca libertatea nu este o chestiune pe care, daca o imparti in mai multe bucati, se epuizeaza si nu-ti ramane, pana la urma, nimic. Nu, libertatea poate fi si trebuie impartita si fiecare, daca este liber si il respecta pe celalalt, atunci fiecare va avea si sansa de a se realiza in viata", a afirmat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a spus ca manifestarea centrala din acest an, din 15 martie, va fi la Satu Mare, acolo unde in urma cu 170 de ani s-a deschis, la 5 zile dupa izbucnirea Revolutiei de la 1848, teatrul de la Satu Mare. "Deci, este o aniversare importanta si vom inaugura si statuia lui Istvan Szechenyi, un om politic important si de aceea mergem acolo", a precizat Kelemen Hunor.

Sursa foto: Facebook/ Kelemen Hunor


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Sondaj IMAS: Dancila, abia locul cinci; Tariceanu, locul doi