"PNL este singura formatiune care poate sa schimbe destinul Romaniei si trebuie sa guverneze", a declarat duminica deputata Raluca Turcan, prim-vicepresedinte al partidului, care a anuntat ca liberalii vor depune si in actuala sesiune parlamentara o motiune de cenzura la adresa Guvernului, potrivit Agerpres.

"As dori ca prin ceea ce vom decide astazi, sa simtim ca in interiorul PNL creste coeziunea, creste dorinta de combativitate si ca energiile din interiorul PNL se vor concentra pe doua directii. Una, cu care ne luptam, deja, destul de bine in ultima perioada, de contracarare a politicilor PSD, dar, in primul rand, una prin care sa sadim increderea in PNL si sa-i convingem pe toti cei din jurul nostru ca nu exista alta varianta pentru a prelua guvernarea in Romania decat Partidul National Liberal", a declarat Raluca Turcan in cadrul lucrarilor CN al PNL de la Palatul Parlamentului.

Ea a precizat ca activitatea parlamentara a PNL de la Consiliul National s-a concentrat pe doua directii principale, una dintre acestea fiind de "a sanctiona dur, fara echivoc, ipocrizia, minciuna si incompetenta" actualilor guvernanti.

''Si a doua - de a crea aceasta perceptie ca PNL este gata sa guverneze prin solutiile pe care le are pentru Romania. Prin oamenii pe care ii avem si care sunt dispusi sa puna umar la umar, sa dea decizie buna si corecta in Romania. Si prin faptul ca avem un program politic coerent, european, gata sa asigure Romaniei o dezvoltare solida, o dezvoltare durabila si care atunci cand vorbeste despre cresterea veniturilor, aceasta crestere se si realizeaza si se si simte in nivelul de trai al romanilor", a declarat Turcan.

Prim-vicepresedintele liberal a sustinut ca pe scena politica actuala nu exista nicio alta varianta care sa fie luata in considerare, "dupa ce PSD si ALDE vor pleca de la putere".

Citeste si:
Opozitia depune vineri motiunea de cenzura
Opozitia depune vineri...

"USR-ul? Foarte multi dintre ei sunt oameni in regula, muncitori, inteligenti, insa, ca structura politica sunt inca debusolati si nu au responsabilitatea deciziei politice la nivel national. PMP? Colaboram cu ei in Parlament, asa cum colaboram si cu USR, pe actiuni punctuale, insa trebuie sa recunoastem ca nu au oameni care sa urmareasca masura langa masura si sa asigure o decizie politica solida. Asadar, suntem singura formatiune politica ce poate sa schimbe destinul Romaniei si cred ca astazi, de aici, noi putem si trebuie sa plecam mult mai inflacarati si sa spunem doua lucruri extrem de raspicat. Unu, PSD si ALDE chiar trebuie sa paraseasca guvernarea, pana cand raul pe care-l fac Romaniei nu este ireversibil. Si doi, PNL trebuie sa ajunga la guvernare. Si vom depune si in aceasta sesiune parlamentara o motiune de cenzura si vom urmari inca de pe acum sa strangem toate fortele politice, om cu om in Parlamentul Romaniei, sa schimbam majoritatea, sa indepartam PSD-ul de la guvernare si PNL sa ajunga sa conduca Romania", a mai declarat Turcan.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Motiunea de cenzura la adresa Guvernului a cazut