Astfel, prin proiectul de hotarare privind aprobarea asocierii Consiliului General al Municipiului Bucuresti cu Consiliul Local Snagov avand ca obiect proiectarea, implementarea si finalizarea unei baze sportive si a unui liceu la standarde internationale in comuna Snagov, sat Snagov, Primaria Municipiului Bucuresti va asigura intreaga finantare, in timp ce Primaria Snagov va pune la dispozitie terenul si cladirile darapanate.

Invocand necesitatea centrelor sportive pentru copiii de la Clubul Sportiv al Municipiului Bucuresti precum si posibilitatea obtinerii unor iluzorii venituri extrabugetare, cel mai mare detinator de proprietati din Bucuresti, Primaria Capitalei, propune dezvoltarea unui baze sportive in curtea liceului cu profil sportiv din comuna Snagov, judetul Ilfov, incadrat in clasa I de risc seismic si inutilizabil in acest moment.

In timp ce in Bucuresti, in numeroase scoli si licee, elevii invata in trei schimburi, iar numarul elevilor per clasa ajunge in majoritatea cazurilor chiar si la 35, fortand astfel prevederile Legii Educatiei, doamna primar general Firea este preocupata de soarta liceului din comuna Snagov.

Revenind la motivul invocat oficial, construirea unei baze sportive complexe in afara Bucurestiului, fara a tine cont de costuri si accesibilitate, este o decizie cel putin controversata, cu atat mai mult cu cat nu exista argumente publice oficiale privind alegerea comunei Snagov, in detrimentul altor localitati din apropierea Bucurestiului, care poate si-ar dori o astfel de investitie.

Fodoreanu: In februarie,...
Citeste si: Fodoreanu: Bucuresti devine tot mai cautat pentru city break-uri

Pentru un elev cu domiciliul in Bucuresti, deplasarea la un antrenament pana in comuna Snagov va insemna cel putin 2 ore dus-intors. Acest timp pierdut in blocajele din trafic in fiecare zi de antrenament inseamna mai putina eficienta in cadrul antrenamentelor, durata mai mare de recuperare fizica, reducerea timpului alocat pentru studiu si costuri mai mari de transport, incluzand aici si persoana adulta care este nevoita sa il supravegheze intr-o deplasare atat de lunga.

La fel ca in cazul altor “solutii revolutionare” ale Primarului General Firea, si aceasta creeaza mai multe probleme decat rezolva.