Klaus Iohannis a trimis, joi, Curtii Constitutionale a Romaniei o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei, care prevede trecerea Monitorului Oficial sub autoritatea Camerei Deputatilor, scrie Digi24.

Sesizarea Curtii Constitutionale vine dupa ce presedintele a cerut reexaminarea legii, anul trecut, iar majoritatea parlamentara a readoptat textul intr-o forma apropiata de cea initiala.

Klaus Iohannis argumenteaza in textul sesizarii ca plasarea Regiei Autonome „Monitorul Oficial” sub autoritatea Camerei Deputatilor este mai mult „declarativa”, legea neprecizand exact in ce mod se exercita aceasta autoritate. „Analiza sistematica a dispozitiilor din cuprinsul legii criticate evidentiaza insa ca plasarea Regiei Autonome Monitorul Oficial sub autoritatea Camerei Deputatilor este declarativa, nicio dispozitie din aceasta lege neprevazand o atributie a Camerei Deputatilor cu privire la modul in care aceasta autoritate este exercitata”, se arata in sesizarea Administratiei Prezidentiale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Lumea in schimbare: Protestele anticoruptie schimba fata Romaniei
Setari Cookie-uri