Social-democratii au anuntat ca amana marele miting din Bucuresti, asta dupa ce presedintele le-a dat planurile peste cap. Klaus Iohannis a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala in ceea ce priveste legea referendumului privind redefinirea familiei, scrie Digi24. Mai mult, reprezentantii PSD spun ca este posibil ca referendumul si mitingul sa aiba loc in aceasta toamna.

Social-democratii se declara surprinsi de decizia luata de Klaus Iohannis in ceea ce priveste referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie. De asemenea, hotararea presedintelui schimba si strategia PSD. O prima masura este faptul ca partidul renunta la marele miting anuntat in Bucuresti in luna iunie.

„Nu sunt multumit cu anumite aspecte care apar in aceasta lege si o voi trimite Curtii Constitutionale”, a spus sambata seful statului.

„Pentru a avea referendum in luna iunie, trebuia ca legea referendumului sa fie promulgata. (Reporter: In aceste conditii, mitingul PSD va mai avea loc?) Pai, eu cred ca nu. Ne doream sa fie in acea perioada de 30 de zile cat dura pana la organizarea referendumului, daca noi nu avem o lege, despre ce discutam?”, a spus Florin Iordache, deputat PSD.

„Ca referendum, chiar daca nu s-ar putea in luna iunie, cum Partidul Social Democrat a luat decizia sa faca referendumul pentru familie, sunt convins ca daca nu, il vom face in toamna. Nu renuntam la acest lucru, asta e important”, a spus Paul Stanescu, vicepremier, vicepresedinte PSD.

Citeste si:
Miting pentru aplicarea Legii de combatere a ambroziei, in Kiseleff
Miting pentru aplicarea Legii...

Liviu Dragnea a evitat sa avanseze o data a referendumului

Liviu Dragnea a evitat sa se pronunte in privinta datei referendumului tocmai pentru ca nu stia ce o sa faca presedintele Iohannis.

„Neavand legea promulgata, legea referendumului promulgata, nu putem discuta de un calendar de actiuni pentru ca nu avem momentul zero”, a spus seful PSD in 7 mai.

Cu toate acestea, PSD demarase deja pregatirile pentru organizarea mitingului. Existau discutii ca acesta sa aiba loc in Piata Victoriei pentru a arata ca PSD poate aduce mai multi oameni in Capitala decat au fost la protestele din februarie 2017.

„Asta e tot ceea ce se discuta acum, numarul de autocare disponibile, de microbuze si de garnituri de tren”, spunea Liviu Dragnea.

Citeste si:
Expert Forum: Referendumul poate fi fraudat, cu acte in regula
Avertisment Expert Forum:...

Se faceau deja primele estimari privind cati oameni aduc filialele.

„Cred ca pot sa adun 15.000 de oameni impreuna cu organizatia PSD sector 5 la un miting de o asemenea importanta”, spunea Daniel Florea, presedintele PSD Sector 5.

„Cu siguranta vor fi peste 5.000 de clujeni care vor participa”, a spus Gabriel Nasra, presedintele PSD Cluj.

„La Dambovita m-am pregatit, 20.000 de oameni pot sa aduc in Bucuresti la miting, problema este ca nu sunt suficiente mijloace de transport. Dintr-un inventar pe care l-am facut in judet, as putea veni cu 7.000 - 7.500 maxim de persoane”, a spus Adrian Tutuianu, presedintele PSD Dambovita.

Coalitia pentru Familie a adunat peste 3 milioane de semnaturi in urma cu doi ani pentru modificarea Constitutiei in ceea ce priveste redefinirea familiei.

Citeste si:
Primarul Iasiului despre mitingul PSD: Rupe Romania in doua
Primarul Iasiului despre...

Sursa foto: Tom Wang / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Un consilier cere eliminarea băncilor din parcuri pentru oamenii să stea acasă
Setari Cookie-uri