Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, spune ca este dezamagit si are un gust amar atunci cand vede tineri care merg la manifestari publice, unde militeaza pentru ''slava institutiilor represive ale statului'' si ''parca si-au ales modele cum ar fi Kovesi sau Coldea''.

"Sunt dezamagit si am un gust amar cand vad, uneori, tineri care merg chiar la manifestari publice, unde parca militeaza pentru slava institutiilor represive ale statului, parca si-au ales modele cum ar fi Kovesi sau Coldea si atata inteleg ei din ceea ce inseamna o tara europeana, o tara libera, o tara democrata. Ii compatimesc pe acesti tineri si compatimesc si partidele din care fac parte, pentru ca, in loc sa le insufle idealuri marete, asa cum poate am avut noi in momentul caderii comunismului, ii lasa sa se duca pe acest drum care este surprinzator pentru toata lumea", a declarat Tariceanu, duminica, la Gala Premiilor Tineretului Aliantei Liberalilor si Democratilor (TLDE), de la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.ro.

Presedintele Senatului a mai facut declaratii si referitor la plangerea penala depusa de liberalul Ludovic Orban impotriva premierului Viorica Dancila, precizand ca ar trebui ca seful statului, Klaus Iohannis, sa aiba "o atitudine edificatoare", prin care sa arate ca este in afara oricaror suspiciuni legate de un posibil aranjament "de rasturnare nedemocratica a unui guvern legitim".

"Politica nu e chiar asa (...), daca (...) un nebun arunca o piatra, toti se arunca dupa ea. Cred ca am demonstrat si noi, de la ALDE, si cei de la PSD ca avem experienta politica, avem intelepciunea necesara pentru a considera ca stabilitatea politica este o premisa necesara pentru ca Romania sa poata sa creasca economic si sa putem asigura bunastarea cetatenilor. Acesta este principalul tel al nostru, nu sa ne jucam de-a politica, cu suspendari si cu alte actiuni, dar sigur ca nu pot sa ascund (...) gustul amar pe care il am in momentul in care vad astfel de demersuri facute de partidul de opozitie. Stau si ma gandesc daca nu sunt poate si alte resorturi in spate si de aceea cred ca ar trebui o atitudine edificatoare a presedintelui, prin care sa arate ca este complet in afara oricaror suspiciuni legate de un posibil aranjament, joc, combinatie de rasturnare nedemocratica a unui guvern legitim", a spus Tariceanu, duminica, la Parlament, intrebat de presa cum vede o eventuala suspendare a sefului statului in contextul plangerii penale depuse de catre liderul PNL, Ludovic Orban, impotriva premierului Viorica Dancila.

Totodata, Tariceanu a precizat ca i se pare normal ca seful statului sa reactioneze, avand in vedere ca PNL este "partidul prezidential".

"Mi s-ar parea insa normal ca, in acest context in care plangerea penala facuta de Orban pare sa fie rezultatul ori a unei prostii, ori a unei nebunii si ca sa nu se creada ca face parte dintr-un plan mai amplu, avand in vedere ca PNL este partidul prezidential, cred ca ar fi nevoie din partea presedintelui de o delimitare clara si neta fata de aceasta actiune care, altfel, poate sa fie considerata (...) ca facand parte dintr-un plan de inlaturare a Guvernului condus de Viorica Dancila, prin mijloace nedemocratice. (...) Daca se folosesc aceleasi metode care s-au folosit si in 2015 pentru inlaturarea Guvernului, (...) prin punerea sub acuzare a prim-ministrului, de data aceasta avem de-a face cu o plangere penala, prea seamana metodele ca sa nu ne duca gandul ca este vorba de un plan mai amplu, de o actiune pusa la punct", a aratat Tariceanu.

Intrebat ce intelege prin aceasta delimitare a sefului statului, Tariceanu a raspuns: "Trebuie sa spuna presedintele foarte clar ca nu are nimic de-a face si ca nu sustine un astfel de demers care iese din limitele (...) sau din practicile democratice"

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri