Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, sustine ca presedintele Klaus Iohannis ar putea fi nevoit sa semneze decretul privitor la revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi in termen de 45 de zile de la data in care va fi publicata motivarea CCR in Monitorul Oficial, scrie Digi24.

”Decizia Curtii Constitutionale devine general obligatorie din momentul in care se va publica motivarea in Monitorul Oficial (...) S-ar putea face o paralela cu termenul de 45 de zile pentru legile declarate neconstitutionale, legi pe care Parlamentul sau Guvernul trebuie sa le puna in acord cu decizia Curtii Constitutionale”, a declarat Augustin Zegrean, la un post de televiziune.

Zegrean spune ca aceasta decizie este una fara precedent, neobisnuita, pentru ca de regula CCR se rezuma doar la a constata daca exista sau nu un conflict constitutional si nu da dispozitii obligatorii.

„Nu ma asteptam sa se ajunga sa se faca cerere la Curte pentru a constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala, in aceasta situatie. Nu am sa comentez critic decizia Curtii, inca mai sunt sub o obligatie de retinere, dar decizia aceasta nu face decat ceea ce spunea domnul Diaconescu: sa duca timpul inapoi, pentru ca echilibrul in justitie era foarte fragil. [...]

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri