Liderul PSD Alba, Ioan Dirzu, a declarat ca va strange semnaturi pentru suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, in cazul in care acesta nu semneaza decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA, noteaza Hotnews.ro.

Declaratia deputatului Ioan Dirzu vine in contextul in care social-democratii se reunesc luni, incepand cu ora 11, in prima sedinta a Biroului Permanent National dupa decizia Curtii Constitutionale privind revocarea lui Kovesi.

”Voi fi primul care strange semnaturi pentru suspendarea Presedintelui, in cazul in care acesta nu va respecta decizia CCR (...). Presedintele nu este la primul conflict juridic de natura constitutionala pierdut, deci putem spune ca deja se afla intr-o stare de recidiva. In prezent, sunt toate motivele de natura constitutionala care sa atraga suspendarea Presedintelui Romaniei. Depinde numai de el cum intelege sa-si exercite atributiile in cadrul constitutional”, a sustinut Dirzu, citat de ziarul Unirea.

”Sunt sigur ca Presedintele Romaniei va respecta Constitutia si nu se va lasa pacalit de anarhistii din PNL si USR care instiga la nerespectarea deciziilor CCR. Am vazut zilele astea instigari la violente, indemnuri de a se incendia sau ataca sediul CCR. Daca asta inseamna opozitie sau daca Presedintele legitimeaza astfel de discursuri, inseamna ca suntem in ajunul unei lovituri de stat”, a adaugat el.

Pentru suspendarea sefului statului nu este nevoie de strangerea de semnaturi, fiind suficient votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea CCR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri