Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus vineri, intr-o conferinta de presa la Arad, ca in momentul in care va fi vacantat postul de procuror-sef al DNA va declansa procedurile de ocupare a acestuia, in conformitate cu prevederile legii, scrie Agerpres.

"La momentul acesta, postul de sef al DNA este ocupat, dar in momentul in care acesta va fi vacantat, voi declansa procedurile de ocupare a acestui post, in conformitate cu procedurile legale", a afirmat Toader.

Potrivit acestuia, in viitoarea numire la sefia DNA se va respecta procedura legala, fiind implicati ministrul Justitiei, CSM si presedintele tarii.

"Legea pentru numirea sefului DNA prevede ca se declanseaza procedura publica, se face comisie, se vad conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca potentialii candidati, conditii legale, fiecare candidat depune un program de management, se da un termen de inscriere, se face evaluarea, se face propunerea catre CSM, propunere care daca va fi validata va ajunge la presedinte. Practic, in procedura de selectie, de la declansare pana la numire, nu sunt implicati decat ministrul Justitiei, CSM si presedintele Romaniei. Daca eu m-as abate de la procedura, presedintele mi-ar putea spune ca este nelegala si drept urmare, nu ma voi abate", a declarat Tudorel Toader.

Pentru viitorul apropiat, ministrul Justitiei a spus ca asteapta ca presedintele Iohannis sa se intoarca din strainatate si sa citeasca decizia Curtii Constitutionale.

"Asteptam ca domnul presedinte sa se intoarca din strainatate, sa citeasca decizia Curtii si sa-i inteleaga continutul - cel putin asa mi-a spus, asteptam momentul cand va intelege continutul si obligatiile care-i revin, asteptam comportamentul loial constitutional pe care nu ma indoiesc ca il va avea", a adaugat Tudorel Toader.

Sursa foto: Agerpres / Angelo Brezoianu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri