Senatorul PMP, Traian Basescu, a declarat sambata, la congresul extraordinar in care si-a anuntat retragerea de la conducerea partidului, ca in politica romaneasca de dupa Revolutie nu s-a nascut "acel geniu" de care Romania are nevoie, exprimandu-si speranta ca va aparea in generatiile viitoare.

"Va asigur ca, desi am considerat ca a venit timpul ca o garnitura mult mai tanara sa preia conducerea partidului, raman alaturi de partid, voi fi un om de pe care oricand conducerea partidului o sa-l poata consulta, o sa-l poata intreba, o sa-mi spun o parere de care cand vor considera ca e buna, sa o foloseasca, cand vor considera ca nu e buna, sa n-o foloseasca, pentru ca, trebuie sa recunosc, nu intotdeauna ideile mele sunt cele mai bune. E adevarat ca de multe ori am idei geniale, dar am si esecuri. Am spus asta pentru ca stiu ca sunteti oameni cu simtul umorului. Din pacate, nu s-a nascut nici un geniu in politica romaneasca dupa Revolutie. Sa speram ca o sa apara la generatiile urmatoare acel geniu politic de care Romania are nevoie", a afirmat Traian Basescu, citat de Agerpres.

El a subliniat ca dupa retragerea sa de la presedintia PMP, liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, ramane cel mai varstnic presedinte de partid. "Bine ca nu i-a venit nici unui ziarist ideea sa spuna: Basescu este cel mai batran presedinte de partid. Abia astept sa se termine congresul, sa incep sa tip: Tariceanu e cel mai batran presedinte de partid. E doar cu vreo trei luni mai tanar ca mine, asa ca a venit timpul altei generatii in politica", a spus Traian Basescu.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Paleologu, propus la functia de presedinte al Romaniei