Ludovic Orban a declarat luni ca liberalii sunt deschisi la negocieri dupa caderea guvernului in urma motiunii de cenzura si ca nu se cramponeaza de "o anumita conditie", referindu-se la faptul ca el a fost desemnat de catre partid drept propunerea de prim-ministru, scrie Hotnews. Precizarea vine in contextul in care Victor Ponta a declarat ca parlamentarii Pro Romania vor demiterea guvernului, dar nu sustin varianta cu Orban premier.

"PNL va participa la negocierile de dupa motiune si in mod evident, in functie de rezultatele concrete ale negocierilor, va sprijini sau nu o formula mai buna de guvernare. Va sprijini cu siguranta orice formula mai buna de guvernare. De asemenea, nu s-a schimbat nimic. Oricand PNL daca are capacitatea sa formeze o majoritate parlamentara est dispus sa isi asume formarea guvernului. PNL detine 20% din Parlamentul Romaniei, PNL, dupa reusita caderii motiunii, este deschis la negocieri si va sustine acea varianta care este mai buna pentru tara", a declarat Orban, intrebat despre conditia pusa de Victor Ponta ca el sa nu fie premier in cazul unei reusite a motiunii.

Liderul PNL a amintit de faptul ca partidul a decis, in cadrul Consiliului National, ca el sa fie desemnat candidatul la functia de prim-ministru. "Asta nu inseamna ca ne cramponam de o anumita conditie," a adaugat insa Orban.

Fostul premier Victor Ponta, lider al Pro Romania, a declarat tot luni ca va sprijini „orice efort de inlocuire” a Guvernului Dancila, dar nu si formula propusa de PNL care a initiat motiunea de cenzura. Ponta a precizat ca oferta liberalilor, cu Orban-premier, „nu e legitimata de electorat si noi nu o vom sprijini”.

„Facem un apel de a discuta si azi, si maine, si miercuri de a discuta cu cei din PSD si ALDE pentru a spune ca inlocuim cu un guvern competent care sa conduca Romania”, a spus Ponta.

Citeste si:
Ciolos: Raul trebuie taiat de la radacina. Guvernul trebuie sa plece
Ciolos: Raul trebuie taiat de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila a picat