Curtea Constitutionala a postat, vineri, pe site-ul propriu, continutul scrisorilor din data de 5 iunie si, respectiv, 20 iunie 2018, adresate Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), precum si raspunsul primit in data de 4 iulie 2018 de la Presedintele Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio. Comisia respinge pretinsele presiuni: intr-o democratie , criticarea deciziilor CC este permisa.

Judecatorii CCR au sesizat Comisia de la Venetia despre persiunile la care sunt supusi.

”Va multumesc pentru scrisoarea din 6 iunie 2018, prin care ma informati despre presiunea exercitata asupra Curtii Constitutionale din Romania. Dupa cum stiti, in data de 11 iunie 2018, o delegatie a Comisiei de la Venetia a facut o vizita la Bucuresti si, printre altele, a discutat aceste chestiuni cu Curtea Dvs. As dori sa va reamintesc ca, intr-un stat democratic, guvernat de statul de drept, criticarea deciziilor curtii constitutionale este permisa. Libertatea de exprimare este o valoare fundamentala intr-un stat democratic, dar detinatorii functiilor publice trebuie sa se abtina in criticile lor. Criticile nerespectuoase si apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curtii sunt inadmisibile”, se arata in raspunsul trimis de Gianni Buquicchio.

Potrivit acestuia, ”deciziile curtilor constitutionale sunt definitive si obligatorii si trebuie sa fie implementate”, scrie ProTV.ro.

”Aceasta pozitie importanta a Curtilor Constitutionale vine, de asemenea, cu o inalta responsabilitate a Curtilor de a adopta decizii care sa fie in conformitate cu Constitutia si cu principiile sale. La cea de-a 115-a sesiune plenara (n.n. 22-23 iunie 2018), Comisia de la Venetia a discutat despre reforma judiciara din Romania. In considerarea urgentei acestei chestiuni, Comisia a acordat un mandat raportorilor si Biroului Comisiei pentru a pregati o opinie preliminara in luna iulie. Opinia preliminara se va referi cu siguranta la deciziile adoptate de Curtea Dvs”, se mai arata in raspunsul trimis CCR.

Curtea Constitutionalaa sesizat Comisia de la Venetia, Secretarul General al Consiliului Europei si Presedintele Conferintei Curtilor Constitutionale Europene in legatura cu “atacurile virulente” declansate impotriva CCR dupa decizia privind revocarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri