Presedintele PMP, Eugen Tomac, a criticat sambata prezenta premierului Ungariei, Viktor Orban, la Universitatea de Vara "Tusvanyos" de la Baile Tusnad, potrivit Agerpres.

"In Anul Centenar, Viktor Orban sarbatoreste nestingherit, la Baile Tusnad, cele mai mari concesii facute de Romania Ungariei in ultima suta de ani. Faptul ca statul roman nu este reprezentat la nivel inalt la lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad pentru a pune limite discursului radical antiromanesc, confirma inca o data modul nostru de a face politica externa: cu mainile la spate. (...) Consider ca este revoltator faptul ca presedintele Klaus Iohannis si liderul PSD, Liviu Dragnea, il lasa pe Viktor Orban sa se comporte la Tusnad ca si cum ar fi, pentru cateva zile, prim-ministrul Romaniei", a scris Tomac, pe Facebook.

In opinia sa, Liviu Dragnea a "oferit pe tava" Budapestei, in schimbul sustinerii de catre UDMR a actualei majoritati parlamentare, avantaje economice si culturale.

"Profitand ca patriotismul a pierdut orice scaun de la Palatul Victoria, prim-ministrul Ungariei a reusit, fara dificultati, sa puna autoritatile romane la treaba in slujba intereselor maghiare. Doar in ultimele luni, Liviu Dragnea a oferit pe tava Budapestei, in schimbul sustinerii de catre UDMR a actualei majoritati parlamentare, avantaje la care statul maghiar nici nu visa. Vorbim de avantaje economice, cum ar fi antamarea de catre Romania a vanzarii gazelor din Marea Neagra catre operatorul de transport gaze al statului maghiar, dar si de avantaje culturale simbolice, cum ar fi infiintarea prin lege a unei unitati de invatamant in limba maghiara impotriva deciziilor autoritatilor locale sau ridicarea limbii maghiare, prin lege, la rang de limba oficiala in Romania", a sustinut Tomac.

El a amintit ca PMP a atacat la CCR infiintarea Liceului romano-catolic de la Targu Mures, precum si Codul administrativ care impune obligativitatea folosirii limbii maghiare in administratie.

Citeste si:
Cu cat il rasplatea Dragnea pe Ghizdeanu pentru ca-i facea PIB-ul mare
Cu cat il rasplatea Dragnea...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dragnea forteaza iar iesirea din inchisoare
Setari Cookie-uri