Presedintele PMP, Eugen Tomac, a criticat sambata prezenta premierului Ungariei, Viktor Orban, la Universitatea de Vara "Tusvanyos" de la Baile Tusnad, potrivit Agerpres.

"In Anul Centenar, Viktor Orban sarbatoreste nestingherit, la Baile Tusnad, cele mai mari concesii facute de Romania Ungariei in ultima suta de ani. Faptul ca statul roman nu este reprezentat la nivel inalt la lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad pentru a pune limite discursului radical antiromanesc, confirma inca o data modul nostru de a face politica externa: cu mainile la spate. (...) Consider ca este revoltator faptul ca presedintele Klaus Iohannis si liderul PSD, Liviu Dragnea, il lasa pe Viktor Orban sa se comporte la Tusnad ca si cum ar fi, pentru cateva zile, prim-ministrul Romaniei", a scris Tomac, pe Facebook.

In opinia sa, Liviu Dragnea a "oferit pe tava" Budapestei, in schimbul sustinerii de catre UDMR a actualei majoritati parlamentare, avantaje economice si culturale.

"Profitand ca patriotismul a pierdut orice scaun de la Palatul Victoria, prim-ministrul Ungariei a reusit, fara dificultati, sa puna autoritatile romane la treaba in slujba intereselor maghiare. Doar in ultimele luni, Liviu Dragnea a oferit pe tava Budapestei, in schimbul sustinerii de catre UDMR a actualei majoritati parlamentare, avantaje la care statul maghiar nici nu visa. Vorbim de avantaje economice, cum ar fi antamarea de catre Romania a vanzarii gazelor din Marea Neagra catre operatorul de transport gaze al statului maghiar, dar si de avantaje culturale simbolice, cum ar fi infiintarea prin lege a unei unitati de invatamant in limba maghiara impotriva deciziilor autoritatilor locale sau ridicarea limbii maghiare, prin lege, la rang de limba oficiala in Romania", a sustinut Tomac.

El a amintit ca PMP a atacat la CCR infiintarea Liceului romano-catolic de la Targu Mures, precum si Codul administrativ care impune obligativitatea folosirii limbii maghiare in administratie.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri