Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a solicitat, sambata, liderilor politici sa isi asume raspunderile care le revin in mentinerea ordinii publice, pastrarea pacii sociale si apararea unitatii nationale.

"Solicit tuturor liderilor politici sa isi asume raspunderile care le revin in mentinerea ordinii publice, pastrarea pacii sociale si apararea unitatii nationale. Este important sa punem punct tuturor injuriilor si incitarilor la violenta din ultimele saptamani, care nu fac decat sa puna gaz peste foc. Trebuie spus ca evenimentele de ieri au fost si rezultatul incitarilor la violenta din spatiul public pe care, din pacate, unii lideri politici le-au incurajat", a scris Calin Popescu-Tariceanu, pe Facebook, arata Agerpres.

El a adaugat ca a urmarit "cu multa ingrijorare" protestele violente care au avut loc vineri seara in zona Pietei Victoria si a subliniat ca "reactia tuturor institutiilor statului in aceste momente tensionate este importanta pentru democratia din Romania".

"Vreau sa afirm raspicat dreptul fiecarui cetatean intr-o democratie de a se exprima public si de a protesta, atat timp cat o face fara a incita la violenta sau fara a comite violente. Din acest punct de vedere, voi continua sa sustin dreptul cetatenilor de a protesta pasnic. In acelasi timp, resping cu fermitate orice forma de violenta, verbala sau fizica, si cred ca aceeasi opinie este impartasita de milioanele de romani care au vazut ieri si astazi turnura violenta pe care au luat-o protestele. Romanii trebuie sa stie ca institutiile statului, cu atributii in acest sens, vegheaza pentru a respecta legea si ordinea; iar, din acest punct de vedere, vreau sa transmit un mesaj de suport pentru Jandarmerie si Politie. Este nevoie ca romanii sa stie ca Jandarmeria si Politia actioneaza pentru a mentine linistea si ordinea publica, in conformitate cu atributiile legale", a evidentiat Calin Popescu-Tariceanu.

Presedintele Senatului isi exprima dezamagirea "fata de reactia unor lideri politici care au criticat public inca de ieri noaptea aceste institutii ale statului pentru interventia lor, chiar in orele in care o tanara jandarm era batuta cu bestialitate de o serie de protestatari violenti".

"Aceste declaratii nu au facut decat sa creasca tensiunea din spatiul public si au indus o vinovatie a Jandarmeriei, fara ca macar sa existe o analiza clara si amanuntita in acest sens. Un rol important ii revine si procuraturii, justitiei si serviciilor de informatii, care trebuie sa isi indeplineasca atributiile pentru pedepsirea vinovatilor si evitarea repetarii unor violente similare; si sper sa vad actiuni ferme in acest sens, fara influenta din partea factorilor politici", a adaugat Calin Popescu-Tariceanu.

El a atras atentia ca "violenta de limbaj degenereaza in violenta fizica, iar violenta fizica in conditiile actuale loveste nu numai in civilii pasnici sau in fortele de ordine, ci in integritatea, suveranitatea si independenta natiunii transformandu-se in act de tradare nationala". "Trecem in aceste zile printr-un moment critic, in care nu trebuie permis ca aceste violente sa se raspandeasca si sa ii afecteze pe romanii care isi doresc sa traiasca intr-o tara in care drepturile si libertatile lor sunt respectate si in care se pot bucura de liniste si siguranta", a mai scris Calin Popescu-Tariceanu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri