Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a respins solicitarea opozitiei de convocare a unei sesiuni extraordinare in care sa se analizeze cele intamplate pe 10 august si sa se dezbata o motiune simpla depusa impotriva ministrului Carmen Dan. Printre motivele invocate se numara capul de tabel folosit in solicitare si presupuse diferente intre semnaturile unor deputati, scrie Digi24.

La terminarea sedintei Biroului Permanent al Camerei, Carmen Mihalceanu a explicat ca solicitarea de convocare a sesiunii extraordinara, semnata de peste 100 de deputati ai opozitiei, „nu intruneste toate prevederile legale si regulamentare” si prezinta „anumite inadvertente de natura tehnica”.

„A fost depusa o solicitare de catre liderii celor trei grupuri parlamentare - USR, PNL si PMP - pentru convocarea unei sesiuni extraordinare. Solicitarea a fost depusa marti, pe 14 august (...) Aceasta, potrivit articollului 72 din Regulament ar fi trebuit sa fie insotita de un proiect de hotarare prin care sa specificam denumirea comisiilor de ancheta, obiectivele acesteia. Nu mai spun ca sunt si de natura tehnica anumite inadvertente, incepand cu tabelele de care s-a facut misto intr-adevar in Biroul Permanent. Dar e o chestiune pe care, din cate imi amintesc eu, fiind in Parlamentul Romaniei de atata vreme, a fost respectata, adica acel cap de tabel la care noi am tinut si s-a facut de fiecare data. Ma rog, poate parea o chestiune neserioasa, dar in realitate nu este, este tot o procedura pe care trebuie sa o respectam”, a explicat deputatul PSD lasat de Liviu Dragnea presedinte interimar al Camerei.

Carmen Mihalcescu a invocat, ca motiv pentru respingerea solicitarii opozitiei, semnaturile „diferite” ale unor colegi. „In plus, s-a constatat ca unele semnaturi sunt diferite. Din cate imi amintesc eu, si sunt aici la al patrulea mandat, eu nu cred ca vreodata - si nu fac nicio acuza, pentru ca nu am competenta necesara - sa fi semnat altfel decat am facut-o pana acum (...) Daca va veti uita pe solicitare, veti constata ca domnul Nasui - si este doar un exemplu pe care il dau - are insa o semnatura diferita pe solicitarea trimisa catre Biroul Permanent si pe tabel. Noi nu avem competenta necesara sa stabilim, sa facem vreo expertiza grafologica insa toate aceste lucruri loate la un loc (...) inseamna practic ca Regulamentul nu a fost respectat, motiv pentru care aceasta sesiune extrordinara nu poate fi convocata”, a spus deputatul PSD.

Inlocuitoarea lui Dragnea a explicat jurnalistilor ca suspiciunile privind semnaturile s-au nascut dupa ce „saptamana trecuta, colegii de la cabinet, intamplator, fiind pe retelele de socializare, au constatat ca unii colegi care erau semnatari ai tabelului cu convocarea sesiunii extraordinare practic nu aveau fizic cum sa o faca”, fiind plecati din tara.

Totusi, Carmen Mihalcescu sustine ca PSD isi doreste convocarea unei sesiuni extraordinare. „Asta nu ar fi o problema, este un proces absolut normal”, a spus aceasta.

Intrebata daca parlamentarii PSD vor cere ei convocarea unei sesiuni extraordinare, daca tot si-o doreste partidul, Mihalcescu a raspuns: „Este o chestiune pe care va trebui sa o stabilim impreuna”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri