Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a fost reclamata la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu privire la afirmatiile „denigratoare” la adresa presedintelui Klaus Iohannis si a tuturor persoanelor de etnie germana, noteaza Agerpres.

USR afirma intr-un comunicat ca este „profund injusta si denigratoare” corelatia facuta de Lia Olguta Vasilescu intre „gazare” si apartenenta la etnia germana.

„A asuma ca germanii, nu nazistii si colaboratorii lor, sunt responsabili de gazari este ceva nu doar neadevarat, ci si josnic. A echivala toti vorbitorii unei limbi din intreaga lume cu un grup criminal este pur si simplu abject. Partidul Social Democrat a construit o campanie electorala pe discriminare si xenofobie si acum continua cu impunitate. Se pare ca Partidul Romania Mare nu a disparut niciodata de pe scena politica, ci a luat acum forma trandafirilor”, afirma Vlad Alexandrescu, liderul senatorilor USR.

USR arata in sesizarea adresata CNCD ca atacul la adresa presedintelui prin prisma etniei sale este un act de discriminare, care se impune a fi sanctionat potrivit dispozitiilor Ordonantei 137/2000.

„Declaratiile doamnei Olguta Vasilescu sunt de o gravitate extrema, pe care nici macar necunoasterea istoriei nu le poate justifica”, se precizeaza in comunicat.

Citeste si:
Klaus Iohannis, pentru a doua oara la Casa Alba in actualul mandat
Presedintele Klaus Iohannis...

„Romania nu a fost in niciun caz straina de Holocaust, deoarece in timpul conducerii maresalului Ion Antonescu au fost ucisi zeci de mii de evrei si de rromi. Acelasi maresal Ion Antonescu pe care Lia Olguta Vasilescu l-a prezentat ca pe un erou de razboi intr-un discurs din Parlament si ii depunea coroana de flori cand actualul ministru era deputata din partea PRM”, adauga senatorul Vlad Alexandrescu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Donald Trump, despre viitorul Romaniei si relatia SUA cu Romania