Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania "Al.I.Cuza" vrea ca majorarile salariale propuse sa aiba loc in proportie de 80% pana in 2020, a declarat, duminica, Christian Ciocan, director de comunicare si purtator de cuvant al Federatiei, potrivit Agerpres.

"In ceea ce priveste salarizarea personalului platit din fondurile publice, trebuie sa fie actualizata conform cerintelor depuse institutiilor abilitate. Dupa cum bine stiti, exista mari diferente la acest capitol. Noi am intrat pe o anumita grila, doar de la 1 ianuarie primind 4% dintr-un total de 10% din banii care au fost anuntati. Aceasta grila nu a fost actualizata nici in lunile urmatoare, in luna iulie. De asemenea, ni s-a spus ca va fi actualizata in luna decembrie. Sigur, la rectificare bugetara. Totodata, Federatia Sindicala a propus Guvernului ca aceste majorari salariale propuse, bine-venite, sa nu se intample pana in 2022, sa se intample pana in 2020 intr-un cuantum de 80%, urmand ca din 2020 pana in 2022 sa nu mai primim nimic", a spus Christian Ciocan.

Potrivit acestuia, cu ocazia preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene, Politia Romana considera in mod oprtun sa-si redimensioneze cateva structuri.

Christian Ciocan a spus ca Federatia a luat nota de propunerile facute de IGPR si a cerut motivarea masurilor precum si o informare cu efortul bugetar al Inspectoratului pentru redimensionarea structurilor.

De asemenea, acesta a afirmat ca resursele logistice sunt insuficiente si depasite moral. Pe langa acesta, exista un deficit de personal care nu mai corespunde din punct de vedere numeric cerintelor actuale.

Sursa foto: Shutterstock / sattahipbeach

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri