Federatia Politistilor cere ca majorarile salariale propuse sa aiba loc in proportie de 80% pana in 2020

Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania "Al.I.Cuza" vrea ca majorarile salariale propuse sa aiba loc in proportie de 80% pana in 2020, a declarat, duminica, Christian Ciocan, director de comunicare si purtator de cuvant al Federatiei, potrivit Agerpres.

"In ceea ce priveste salarizarea personalului platit din fondurile publice, trebuie sa fie actualizata conform cerintelor depuse institutiilor abilitate. Dupa cum bine stiti, exista mari diferente la acest capitol. Noi am intrat pe o anumita grila, doar de la 1 ianuarie primind 4% dintr-un total de 10% din banii care au fost anuntati. Aceasta grila nu a fost actualizata nici in lunile urmatoare, in luna iulie. De asemenea, ni s-a spus ca va fi actualizata in luna decembrie. Sigur, la rectificare bugetara. Totodata, Federatia Sindicala a propus Guvernului ca aceste majorari salariale propuse, bine-venite, sa nu se intample pana in 2022, sa se intample pana in 2020 intr-un cuantum de 80%, urmand ca din 2020 pana in 2022 sa nu mai primim nimic", a spus Christian Ciocan.

Potrivit acestuia, cu ocazia preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene, Politia Romana considera in mod oprtun sa-si redimensioneze cateva structuri.

Christian Ciocan a spus ca Federatia a luat nota de propunerile facute de IGPR si a cerut motivarea masurilor precum si o informare cu efortul bugetar al Inspectoratului pentru redimensionarea structurilor.

De asemenea, acesta a afirmat ca resursele logistice sunt insuficiente si depasite moral. Pe langa acesta, exista un deficit de personal care nu mai corespunde din punct de vedere numeric cerintelor actuale.

Citeste si:
Un bărbat mort de doi ani, sancționat de polițiști pentru că a...
Un bărbat mort de doi ani,...

Sursa foto: Shutterstock / sattahipbeach

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri