Presedintele PNL, Ludovic Orban, a respins duminica varianta ca liberalii sa candideze alaturi de intreaga opozitie pe liste comune la alegerile europarlamentare din 2019, precizand ca PNL va participa la aceste alegeri pe liste proprii, "pe propriile picioare", potrivit Agerpres.

"E complicat sa vorbim de candidati comuni la europarlamentare, pentru ca depinde de afilierea fiecarei formatiuni politice de la nivelul Parlamentului European. In ceea ce ne priveste pe noi, PNL este membru al Partidului Popular European, cea mai puternica formatiune politica europeana, familia politica ce are cea mai mare reprezentare in Parlament si detine principalele functii la nivel european: presedintia Comisiei Europene, presedintia Parlamentului European si presedintia Consiliului European. Noi vom participa pe liste proprii, suntem forta de dreapta din Romania care va participa la un nou succes al PPE la nivel european, pentru a putea continua reformele serioase care au fost incepute in timpul actualei presedintii si care, de altfel, au dus la o perioada de patru-cinci ani de crestere economica continua in aproape toate tarile europene. PNL va participa la alegerile europarlamentare pe propriile picioare, cu obiectivul foarte clar de a asigura reprezentarea Romaniei la nivelul Uniunii Europene, pentru ca, din pacate, astazi, alaturi de presedintele Romaniei, PNL este singura forta politica ce este ascultata, respectata si care are capacitatea de a influenta deciziile in favoarea romanilor la nivelul european", a afirmat, duminica, Orban dupa sedinta Biroului Politic National si a grupurilor parlamentare.

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat sambata ca a fost mandatat de partid sa demareze discutii cu PNL si USR pentru a crea un pol politic anti-PSD, punctand ca un urmator pas ar putea fi stabilirea unei liste comune a Opozitiei la alegerile europarlamentare de anul viitor

Sursa foto: Agerpres FOTO


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Lista candidatilor aflati in lupta pentru voturi la europarlamentare