Gabriela Firea ii ia din nou apararea Sperantei Cliseru, o apropiata a primarului si spune ca ordinul de evacuare a pietei, din data de 10 august, de la Mitingul Diasporei, nu continea „sub nicio forma” detalii despre interventia cu tunuri de apa sau gaze lacrimogene. Intrebata despre conflictul cu Liviu Dragnea, primarul Capitalei a declarat ca dupa sedinta Comitetului Executiv (CEx) al PSD, in care a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, a fost sunata si a primit mesaje de sustinere de la mai multi colegi, ea sustinand ca situatia din partid nu esta asa cum a fost prezentata, drept „un succes fulminant” al lui Liviu Dragnea impotriva sa, scrie Digi24.

„I-am reprosat doamnei ministru ca prin strategia de comunicare a vrut sa transfere raspunderea pentru tot ce urma sa se intample pe umerii prefectului. Deodata, prefectul, care doar contrasemneaza un ordin intocmit de militari, apare ca personaj principal.

In noaptea aceea s-a mentionat in presa numele prefectului, a doua zi, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a spus ca prefectul a dat ordinul de interventie, urmarind probabil reactiile si presa internationala si vazand ca interventia e considerata mai agresiva.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a aratat catre prefect, presa spunand ca a lucrat cu primarul general. Asa am ajuns vinovat de serviciu ca eu am pus la cale interventia, pentru ca omul care a dat ordinul e prefectul Capitalei, cel care a lucrat cu mine”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, la Romania Tv, potrivit Hotnews.

„Stiu cum arata un astfel de document. Sub nicio forma intr-un ordin de evacuare nu se scriu elemente de lupta, sunt transmise doar intre militari. Prefectul este un civil, iar ordinul contine situatia: cate persoane sunt, cate sunt agresive, daca sunt in pericol fortele de ordine, daca se incearca intrarea intr-o institutie publica, se decide evacuarea si fortele care intervin.

Nu se scrie cum se intervine, ca e cu tunuri cu apa. S-a lasat doar ca prefectul, care a lucrat cu primarul general, a lasat sa se dea cu gaze lacrimogene. Ancheta va dovedi cele spuse de mine”, a mai spus primarul Capitalei.

De asemenea, Firea a mai spus ca dupa sedinta de sambata a Comitetului Executiv (CEx) al PSD a fost sunata si a primit mesaje de sustinere de la mai multi colegi.

„Mi s-a spus ca, desi sunt constienti ca am dreptate, nu este momentul sa arate in mod deschis sustinerea fata de ce am spus eu. Este si asta o consolare, dar ca si atmofera, pot sa va spun ca nu este asa cum a fost prezentat, ca un succes fulminant al domnului Dragnea impotriva mea, pentru ca doar vreo doua persoane au fost influentate cumva ca sa spuna lucruri impotriva mea. (...) Ceilalti colegi, foarte multi, nu au luat cuvantul, iar unii dintre ei vorbeau de fiecare data in CEx. Este un semn de intrebare ca oameni foarte vechi in partid, acum vazand cum se deruleaza lucrurile, au stat deoparte”, a declarat Gabriela Firea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri