Viorica Dancila, chemata la Cotroceni pentru consultari pe tema rectificarii bugetare. Premierul are in program o vizita in Spania

Klaus Iohannis o invita joi la consultari pe Viorica Dancila, pe subiectul rectificarii bugetare. La aceasta intalnire sunt invitati si ministri de resort.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului Romaniei, doamna Vasilica -Viorica Dancila, prin care o invita pentru consultari, la Palatul Cotroceni, in data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, in temeiul dispozitiilor art. 80 si ale art. 86 din Constitutie, avand in vedere opiniile exprimate de Guvern in legatura cu necesitatea rectificarii bugetului de stat pe anul 2018.

Consultarile vizeaza clarificarea unor aspecte care tin de rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita.

La aceasta intalnire au fost invitati si ministrii de resort," a transmis miercuri Administratia Prezidentiala.

Conform programului premierului Viorica Dancila, joi seful Executivului ar trebui sa fie in Spania pentru o vizita oficiala.

Citeste si:
Iohannis a promulgat legea privind desființarea pensiilor speciale
Iohannis a promulgat legea...

Miercuri, de la ora 13.00, Guvernul se intruneste in sedinta, unde ar urma sa fie gasita o solutie privind rectificarea bugetara, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a suspendat sedinta de marti a Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), afirmand ca nu s-a putut obtine consens pentru emiterea avizului necesar rectificarii bugetare si cerand Cabinetului Dancila sa vina cu un nou proiect, arata Digi24.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, marti seara, ca Guvernul nu va face o noua propunere de rectificare bugetara, intrucat au fost programate plati "necesare si urgente", iar avizul CSAT este unul consultativ. Vasilescu a mentionat ca decizia va apartine juristilor, care discuta pentru a vedea cum se poate iesi din acest "impas".

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri