Sistemul informatic pentru monitorizarea prezentei la vot si, implicit, pentru descoperirea rapida a potentialelor voturi multiple NU a fost introdus de Partidul Social Democrat pentru referendumul apropiat. Mai mult, legislativul a adotat o Ordonanta de Urgenta care, practic, faciliteaza si mai mult furtul de voturi.

Este vorba despre OUG 86/2018, art 43 al. 4 care a fost modificat astfel:

In forma veche a Legii referendumului, articolul de mai sus suna astfel: “Biroul Electoral Central va inainta copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate in cadrul secţiilor de votare Autoritaţii Electorale Permanente, care le va verifica in vederea depistarii eventualelor voturi multiple, in termen de 60 de zile de la data referendumului".

In forma modificata prin OUG, articolul suna astfel: "Biroul Electoral Central va transmite listele electorale permanente, respectiv listele electorale suplimentare utilizate in cadrul sectiilor de votare Autoritatii Electorale Permanente. La sesizarea persoanelor interesate, facuta in cel mult 15 zile de la data constatarii valabilitatii referendumului national si insotita de probele pe care se intemeiaza, Autoritatea Electorala Permanenta verifica listele electorale permanente si listele electorale suplimentare utilizate in cadrul sectiilor de votare la care se refera sesizarea, in vederea descoperirii cazurilor in care o persoana a votat fara a avea drept de vot sau a votat de mai multe ori".

Practic, in noua forma. verificarea ale loc numai "La sesizarea persoanelor interesate, facuta in cel mult 15 zile de la data constatarii valabilitatii referendumului national si insotita de probele pe care se intemeiaza". Cu alte cuvinte, Autoritatea Electorala Permanenta NU se va sesiza din oficiu si NU va cerceta potentiale voturi multiple sau fraude, FARA sesizari terte. Mai mult, acele sesizari vor trebui insotite de PROBE, ceea ce va face extrem de dificil procesul.

Reamintim faptul ca Liviu Dragnea, unul dintre sustinatorii referendumului, este deja condamnat pentru frauda la un alt referendum, avand o condamnare definitiva.

WALL-STREET.ro va indeamna sa contactati publicatia pe adresa redactia@wall-street.ro in cazul in care observati nereguli in desfasurarea referendumului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri