Reprezentatii Bisericii Ortodoxe Romane dau vina pe Liviu Dragnea pentru respingerea referendumului de catre romani. PSD vrea sa ii scape de inchisoare pe cei condamnati pentru evaziune fiscala. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 9 octombrie.

Biserica Ortodoxa arata cu degetul spre presedintele PSD: Una dintre cauzele esecului la referendum e asocierea cu Dragnea. Purtatorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Banescu, a spus, marti, la RFI, ca doua elemente au condus la esecul referendumului. Primul a fost neclaritatea întrebarii de pe buletinul de vot, iar al doilea element a fost asocierea referendumului cu „un anumit personaj politic“, politicianul în cauza fiind Liviu Dragnea.

"Evident, cei care au spus asta in spatiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat insistent cu referendumul, ignorand faptul ca actualii guvernanti erau obligati sa organizeze referendumul, acum sau mai tarziu. Faptul ca l-au organizat s-a transformat ulterior intr-un motiv de politizare a acestei teme“, a declarat purtatorul de cuvant al BOR, la RFI.

PSD vrea sa ii scape de inchisoare pe cei condamnati pentru evaziune fiscala. Deputatii din comisia juridica au dat marti aviz favorabil unui proiect de lege pentru modificarea Legii pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Proiectul de lege a fost initiat de deputatul PSD Catalin Radulescu, cunoscut drept ”deputatul mitraliera”, si prevede ca persoanele care au fost condamnate pentru evaziune fiscala pot scapa de inchisoare daca achita prejudiciul creat. In expunerea de motive a acestui proiect de lege, deputatul PSD afirma ca o astfel de masura este necesara pentru ca inchisorile din Romania sunt aglomerate si pentru ca statul roman a fost a fost condamnat de instantele internationale pentru aceste conditii, noteaza Stirile Pro TV.

Raed Arafat, despre greutatea implementarii RO-ALERT: Am primit plangeri de genul: Cine va da dreptul sa ne alertati? Unde mi-ati gasit numarul meu de telefon? Daca alertam pe cineva si cand fuge isi rupe piciorul si ne da in judecata? Unii romani s-au plans de alertele primite prin sistemul Ro-Alert, a declarat marti, Raed Arafat, ministru-secretar de stat in MAI. "Am primit in timpul testarilor si plangeri de genul: Cu ce drept ne anuntati, unde mi-ati gasit numarul meu de telefon si cine va da dreptul sa ne alertati? Populatia nu a inteles ca alerta vine imediat pentru faptul ca esti in zona respectiva.", a spus acesta, subliniind ca in opinia sa, "in cazul unor situatii de urgenta, mesajul este mai important decat lipsa lui". Citeste mai multe despre acest subiect pe Hotnews.

De ce nu s-au dus romanii la vot. Majoritatea romanilor a preferat sa nu voteze la referendum, dand astfel un vot de blam celui mai mare partid politic aflat la guvernare, manati de teama ca liderul PSD, Liviu Dragnea, ar putea beneficia de pe urma unor modificari aduse Constitutiei. Rezultatul dezastruos al referendumului, la care au participat doar 3,7 milioane de romani dintr-un total de peste 18 milioane aflati pe listele de votare, e o infrangere a celui mai mare partid aflat la guvernare, Partidul Social Democrat (PSD), dar mai ales a liderului PSD, Liviu Dragnea, cel mai aprig sustinator al referendumului, noteaza Adevarul.

Tariceanu, despre Legea offshore: ”Nu se poate face o intelegere…” Presedintele Senatului a declarat, luni, in legatura cu Legea offshore, ca nu se poate face o intelegere in care sa existe o parte care castiga si o parte care pierde si ca trebuie sa se ajunga la o intelegere care sa fie echilibrata si echitabila. ”Cred ca in pofida imposibilitatii fizice a dlui presedinte Iancu de a participa la lucrarile comisiei, comisia ar trebui sa se intruneasca si in cadrul comisiei sa existe un schimb de pareri intre membrii comisiei din toate partidele care sunt reprezentate in Parlament, pentru a cantari optiunile pe care le avem la indemana, care trebuie sa acopere un spectru destul de larg, plecand pe de o parte de la interesul nostru de a avea venituri cat mai mari la buget de pe urma exploatarii gazelor la Marea neagra”, a declarat Tariceanu, conform Cotidianul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri