Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminica, la Bailesti, ca PSD se afla in continuare in campanie si in timp ce in tara "se lauda" ca dubleaza pensiile si salariile, Guvernul trimite la Bruxelles "hartie" in care spune ca este posibila inghetarea salariilor in sectorul public pe anul 2019 si "da drumul inflatiei".

"Acesti parsivi cu doua fete - o fata au cand comunica cu institutiile UE si o fata total diferita au in momentul in care comunica in fata opiniei publice din Romania - sunt in continuare in campanie. Se lauda ca dubleaza pensiile, se lauda ca dubleaza salariile, si ei trimit la Bruxelles hartie in care spun ca este posibila inghetarea salariilor in sectorul public pe anul 2019. Se fac ca maresc salariile si pensiile, iar in timpul asta dau drumul la inflatie", a spus Luduvic Orban intr-o conferinta de presa, scrie Agerpres.

Presedintele PNL a mai afirmat ca salariile in sectorul public nu pot sa creasca daca nu cresc si cele din sectorul privat. "Poate noi nu o sa crestem in campanie pensiile cu cat se lauda PSD, dar noi, cu siguranta, atunci cand crestem pensia, crestem si puterea de cumparare a pensiei. In nicio tara din lumea asta nu exista ceea ce e la noi. Nu poti sa cresti salariile in sectorul public, daca tie nu iti cresc salariile in sectorul privat", a mai spus presedintele PNL.

Conform unui document transmis Comisiei Europene, prezentat si de senatorul liberal Florin Citu pe pagina sa de Facebook, printre masurile ce ar putea fi luate in calcul la elaborarea proiectului de buget pe 2019 se numara inghetarea salariilor in sectorul public la nivelul din 2018 (legea privind salarizarea unitara nu va mai fi aplicata) si acordarea de vouchere de vacanta la acelasi nivel ca in 2018, adica 1.450 lei/angajat. De asemenea, se propune pastrarea numarului mediu de salariati in sectorul public la fel ca in 2018.

Documentul privind o posibila inghetare a salariilor bugetarilor, prezentat de senatorul PNL Florin Citu, este unul public, trimis Comisiei Europene si reprezinta un document de lucru, o posibila varianta, a declarat sambata, la Digi24, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

"Inghetarea angajarilor la stat este o masura propusa de noi. Este un scenariu de lucru la Ministerul Finantelor. O inghetare a numarului de angajati in zona administratiei publice centrale, de asemenea, o reasezare, o restructurare, o eficientizare a administratiei publice centrale, este de bun-simt si ceea ce noi spunem de ani de zile, si toti politicienii spun, ca este nevoie de o administratie mult mai eficienta", a spus Eugen Teodorovici.

Intrebat daca are Executivul bani pentru promisiunile legate de punctul de pensii, de salarii, ministrul Finantelor a raspuns ca are, "categoric".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri