Biroul permanent al Senatului urmeaza sa discute astazi solicitarea DNA de ridicare a imunitatii presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Biroul permanent trebuie sa trimita solicitarea la Comisia juridica, pentru intocmirea unui referat, iar votul decisiv se va da in plen, scrie Digi24.

Fostul premier a afirmat ca demersul procurorilor anticoruptie este unul politic si ca scopul acestuia ar fi indepartarea sa din viata publica. De asemenea, intr-o interventie la Romania TV, Calin Popescu Tariceanu a spus ca Hotararile de Guvern pe baza carora DNA si-a formulat acuzatiile au fost cerute de Microsoft si au fost adoptate deoarece licentele folosite la acel moment de institutiile statului nu erau platite.

Presedintele Senatului s-a declarat suprins ca a aflat "de la televizor" ce acuzatii i se aduc. Calin Popescu Tariceanu este acuzat ca a primit, in perioada in care era premier, „foloase materiale" de aproape 800.000 de dolari de la o firma austriaca pentru a interveni pentru incheirea unor acte aditionale la un contract derulat de companie. Suma ar fi fost transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore.

Aseara, la Romania TV, Calin Popescu Tariceanu a spus ca premisa pe care pleaca procurorii anticoruptie este "absolut ilogica". Si asta pentru ca hotararile de Guvern invocate de DNA nu au fost o favoare, asadar nu avea de ce sa fi primit mita. Iar pana la sfarsitul mandatului sau nu s-a facut nicio plata catre Microsoft pentru licentele pe care institutiile statului le foloseau.

"Toata aceasta constructie pe care DNA vrea sa o faca pleaca de la inceput pe o premisa care este absolut ilogica. Este, din nou, un demers politic, asa cum se vede in ultima vreme - in ultima vreme insemnand ani de zile. Actiuni prin care o serie de lideri politici se doresc a fi scosi din cursa. Cu toate ca sunt 73 de volume, ca sa impresioneze, asta inseamna cam 20.000 de pagini, parerea mea este ca, asa cum s-a intamplat si in dosarul precedent, in care am fost acuzat si achitat, este enorm de multa maculatura. Nu am niciun fel de teama pentru ca stiu ca sunt nevinovat. Nu am luat niciun ban, niciun leu, prin urmare nu am de ce sa imi fie teama", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si:
Tariceanu ameninta: Daca desfiintati SS, urmeaza motiune de cenzura
Tariceanu ameninta: Daca...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Iohannis a promulgat legea privind majorarea tichetelor de masă
Setari Cookie-uri