Bulgaria va face parte din Schengen cu frontierele aeriene incepand cu 2019, a declarat liderul europarlamentarilor din PPE si principalul candidat pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, la o intalnire cu liderul Grupului Parlamentar al GERB si vicepresedinte al acestui partid, Tvetan Tvetanov, transmite publicatia bulgara 24 Chasa, preluata de Rador.

Weber si Tvetanov au dezbatut, la Bruxelles, asteptata aderare a Bulgariei la Schengen cu frontierele aeriene, incepand de anul viitor, situatia politica in Europa si asteptatele provocari din campania pentru zona euro, in anul 2019. Weber si-a exprimat sustinerea pentru aderarea Bulgariei la Schengen pe calea aerului, intr-un interviu pentru ziarul 24 Chasa, la Helsinki, la cateva minute dupa ce a castigat nominalizarea pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, la Congresul PPE din data de 8 noiembrie, in capitala Finlandei.

Prin Tvetanov, luni, Manfred Weber a salutat cabinetul lui Boiko Borisov pentru cel mai pozitiv raport de monitorizare al Comisiei Europene.

In schimb, accesul Romaniei in spatiul Schengen este blocat din cauza coruptiei. A spus-o cu subiect si predicat in luna iunie premierul Olandei, Mark Rutte. ”Pentru a adera la spatiul Schengen, Romania si Bulgaria trebuie sa indeplineasca anumite conditii definite in MCV, iar coruptia e una dintre cele mai importante”, a spus el pe 11 iunie in Parlamentul European.

”Salut faptul ca Romania si Bulgaria au aceasta aspiratie de a adera intru totul la acquisul Schengen si intr-adevar au facut eforturi mari… Dar o intelegere e o intelegere si nu putem accepta tari in Schengen daca nu indeplinesc toate criteriile de aderare”, a mai spus Rutte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri