Weber si Tvetanov au dezbatut, la Bruxelles, asteptata aderare a Bulgariei la Schengen cu frontierele aeriene, incepand de anul viitor, situatia politica in Europa si asteptatele provocari din campania pentru zona euro, in anul 2019. Weber si-a exprimat sustinerea pentru aderarea Bulgariei la Schengen pe calea aerului, intr-un interviu pentru ziarul 24 Chasa, la Helsinki, la cateva minute dupa ce a castigat nominalizarea pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, la Congresul PPE din data de 8 noiembrie, in capitala Finlandei.

Prin Tvetanov, luni, Manfred Weber a salutat cabinetul lui Boiko Borisov pentru cel mai pozitiv raport de monitorizare al Comisiei Europene.

In schimb, accesul Romaniei in spatiul Schengen este blocat din cauza coruptiei. A spus-o cu subiect si predicat in luna iunie premierul Olandei, Mark Rutte. ”Pentru a adera la spatiul Schengen, Romania si Bulgaria trebuie sa indeplineasca anumite conditii definite in MCV, iar coruptia e una dintre cele mai importante”, a spus el pe 11 iunie in Parlamentul European.

”Salut faptul ca Romania si Bulgaria au aceasta aspiratie de a adera intru totul la acquisul Schengen si intr-adevar au facut eforturi mari… Dar o intelegere e o intelegere si nu putem accepta tari in Schengen daca nu indeplinesc toate criteriile de aderare”, a mai spus Rutte.

Parlamentul European a dat...
Citeste si: Parlamentul European a votat pentru admiterea Romaniei in Schengen