Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat marti un raport de admitere pentru initiativa social-democratului Catalin Radulescu, potrivit careia infractorii condamnati definitiv pentru coruptie vor putea infiinta societati comerciale, noteaza G4Media.

Initiativa, care modifica legea 31/1990 privind societatile, a fost respinsa de Senat si a primit luna trecuta raport de respingere si din partea comisiilor Camerei Deputatilor, dar decizia a fost rasturnata in sedinta de marti a deputatilor juristi.

Potrivit proiectului initiat de Radulescu:

Art. 6 alin. (2): Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru infractiuni contra patrimoniului prin nesocotirea increderii, infractiuni de coruptie, delapidare, infractiuni de fals in inscrisuri, evaziune fiscala, infractiuni prevazute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, republicata, sau pentru infractiunile prevazute de prezenta lege.

Raportul Comisiei juridice va trebui aprobat si de Comisia pentru politici economice a Camerei, inainte ca initiativa sa poata fi supusa votului final in plenul Camerei Deputatilor, care este forul decizional.

Social-democratul Catalin Radulescu, poreclit ”deputatul mitraliera” si condamnat definitiv la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, este unul dintre parlamentarii PSD cu cele mai multe initiative legislative anti-justitie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri