Initiativa, care modifica legea 31/1990 privind societatile, a fost respinsa de Senat si a primit luna trecuta raport de respingere si din partea comisiilor Camerei Deputatilor, dar decizia a fost rasturnata in sedinta de marti a deputatilor juristi.

Potrivit proiectului initiat de Radulescu:

Art. 6 alin. (2): Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru infractiuni contra patrimoniului prin nesocotirea increderii, infractiuni de coruptie, delapidare, infractiuni de fals in inscrisuri, evaziune fiscala, infractiuni prevazute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, republicata, sau pentru infractiunile prevazute de prezenta lege.

Raportul Comisiei juridice va trebui aprobat si de Comisia pentru politici economice a Camerei, inainte ca initiativa sa poata fi supusa votului final in plenul Camerei Deputatilor, care este forul decizional.

CCR amana iar decizia privind...
Citeste si: CCR amana iar decizia privind protocoalele dintre Parchet si SRI

Social-democratul Catalin Radulescu, poreclit ”deputatul mitraliera” si condamnat definitiv la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, este unul dintre parlamentarii PSD cu cele mai multe initiative legislative anti-justitie.