„Sondajele confirma ca sfarsitul dictaturii lui Liviu Dragnea si a PSD-ului este aproape. USR a ajuns la aproape 15% intentie de vot. Va multumim pentru incredere! La urmatoarele alegeri, trebuie sa iesim la vot, sa fim multi, sa alegem oameni cinstiti si competenti pentru Romania”, arata USR intr-o postare in care prezinta graficul de mai sus, scrie Digi24.

USR aminteste si de testul de miercuri din Parlament, cand opozitia a incercat majoritatea PSD-ALDE.

„Este foarte important opozitia a aratat ca se poate uni si a votat democratic pentru revocarea lui Dragnea si Iordache. Revocarea trebuie sa apara in stenogramele Camerei Deputatilor si in Monitorul Oficial pentru a deveni realitate politica. Este la fel de important ca PSD a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor. Pentru prima data in legislatura 2016-2020 o sedinta de vot final a Camerei Deputatilor a fost anulata din lipsa de cvorum”, se precizeaza in comunicat.

Intentia de vot pentru partidele politice - noiembrie 2018:

Ponta: Eu sunt Zidul...
Citeste si: Ponta: Eu sunt Zidul Plangerii pentru parlamentarii PSD
  • PSD: 24,9%
  • PNL: 23,3%
  • USR: 14,8%
  • ALDE: 11,7%
  • MRI: 8,2%
  • UDMR: 5,8%

Potrivit sondajului citat de USR, doar aceste partide ar intra in Parlament, in cazul unor alegeri.

In plus, potrivit unul sondaj IMAS prezentat de USR, inainte de referendumul privind casatoria, se observa o scadere a PSD, a PNL dar si a MRI, in timp ce USR inregistreaza o crestere de cateva procente, iar ALDE de cateva sutimi. Astfel, in luna septembrie, PSD era cotat la 28%, PNL la 27%. Miscarea Romania Impreuna, partidul condus de Dacian Ciolos depasea USR - 10,1% fata de 9,5%, iar ALDE avea 11% intentie de vot.