Dacian Ciolos a anuntat astazi live pe pagina sa de Facebook lansarea Partidul Libertatii Unitatii si Solidaritatii (PLUS) pentru care ar exista deja formata in teritoriu o retea de grupuri de initiativa Judeteana. "Avem o structura de oameni decisi sa puna umarul la construirea acestei alternative politice. Este un proiect politic pe care sunt pregatit sa mi-l asum. Pentru mine, un partid nu este un scop in sine, ci un vehicul, un mijloc pentru a crea cadrul unei vieti de calitate in Romania", a declarat fostul premier.

Romania a ajuns intr-un punct mort. Este condusa de o coalitie a mincinosilor, de politicieni care, mai presus de interesele tarii, pun interesele infractorilor. Am inceput prin a ne asuma ca trebuie sa ne pese mai mult. Ca, inainte sa cerem altora sa faca ceva, trebuie sa facem noi mai mult. Romania va fi mai buna numai daca noi vom face mai multe lucruri bune. Alaturi de o buna parte din echipa de langa mine am avut experienta guvernarii in 2016. O guvernare decenta, cu buna-credinta, fara minciuna, fara populism. Acestea au fost obiectivele si valorile pe care ni le-am asumat" a declarat fostul premier.

Dacian Ciolos anuntase inca din luna iunie, la Alba Iulia, ca in aceasta toamna procesul juridic de inregistrare a partidului Miscarea Romania Impreuna va fi finalizat. Ulterior constituirii partidului urma sa fie prezentat si un programul politic.

"In martie anul acesta am inceput demersurile pentru inregistrarea partidului Miscarea Romania Impreuna (RO+). Cateva alte partide au fost inregistrate intre timp. Miscarea Romania Impreuna a fost permanent hartuita de o gasca de oameni convinsi ca lumea pe care o vad ei este singura posibila - o lume a extremelor, a urii, a fricii. Inregistrarea acelui partid se misca extrem de incet si riscam sa ratam participarea la primele alegeri din martie 2019. Din martie si pana acum nu aveti idee de cate ori am fost abordat de oameni pe strada cu aceeasi si aceeasi intrebare: domnule Ciolos, cand e gata partidul? Cand ne inscriem? Cat mai asteptam? De aceea, pentru a ramane in calendarul stabilit am cautat solutii pentru evitarea acestui blocaj. Din septembrie incoace am lucrat la construirea unei alternative, iar intre partidele noi care au fost inregistrate se numara si al nostru. Partidul Libertatii, Unitatii si Solidaritatii - pe scurt, PLUS - a fost validat in urma cu cateva zile", a declarat Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos mentiona in vara trecuta, de asemenea, ca organizatia sa are deja peste 60.000 de simpatizanti. Dupa ce partidul va fi inregistrat, vor incepe inscrierile in el, iar dupa inca o luna vor incepe procedurile de constituire a filialelor. Partidul va participa la urmatoarele alegeri, primele fiind europarlamentarele.

"Avem in teritoriu deja formata o retea de grupuri de initiativa judeteana, avem o structura de oameni decisi sa puna umarul la construirea acestei alternative politice. Sunt zeci de mii de oameni care si-au dorit sa sprijine Partidul Miscarea Romania Impreuna, sunt zeci de mii de oameni care au venit alaturi de miscarea civica Romania 100", a adaugat Dacian Ciolos.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri