Negoita ii sfatuieste pe parlamentarii de Bucuresti sa nu voteze bugetul in forma actuala

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a declarat duminica, inaintea sedintei Comitetului Executiv National (CExN) al PSD ca i-ar sfatui parlamentarii social-democrati de Bucuresti sa nu voteze proiectul de buget in forma actuala.

"As sfatui toti parlamentarii sa stea de vorba cu primarii in teritoriu, adica cu acei colegi in administratie si in politica, in general, cu care mergeau pe strada si i-au sustinut sa ajunga in Parlament si sa ii intrebe daca pot supravietui cu aceasta forma de buget", a spus Negoita, conform Agerpres.ro.

Intrebat daca i-ar sfatui pe parlamentarii PSD sa nu voteze bugetul, edilul Sectorului 3 a raspuns: "Da, fix da si in urma consultarii, discutiilor pe care le vor avea cu cei din administratia publica locala sa voteze in consecinta. Pur si simplu nu ne putem permite sa ne batem joc de comunitatile locale".

El a mai spus ca este "profund ticalos" ca primarii sa stea pe la usile ministrilor sa "cerseasca sume de bani".

"Am propria mea opinie referitor la faptul ca... Una din ele, sa zicem, ca isi doresc sa isi subordoneze administratia locala si sa nu putem trai decat daca stam pe la usile ministrilor sa cersim niste sume pentru a nu inchide primariile. Ceea ce consider ca este profund ticalos", a aratat primarul.

Citeste si:
Din groapă de gunoi, în parc. Cum arată cel mai nou parc din București
FOTO Cum arată cel mai nou...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Potrivit acestuia, situatia in administratia publica locala "este grea".

"Niciodata, niciun guvern nu a tratat administratia locala asa. Anul trecut, administratia publica locala a pierdut aproape 40% din impozitul pe venit, din sursa impozitul pe venit, cea mai importanta sursa de venit pentru toata administratia publica locala. Anul acesta se da o parte inapoi, doar o parte inapoi, dar am inteles si am vazut si in proiectul de buget ca vor sa ne dea mare parte din cheltuielile pe care le-a suportat Guvernul anul trecut si pana anul trecut. Mai mult decat atat, lasand la o parte faptul ca cele mai multe primarii, cred ca 70-80% dintre primarii, nu au cum sa suporte aceasta cheltuiala, nu se respecta programul de guvernare, unde scrie foarte clar ca aceste costuri sunt suportate in integralitatea lor de catre Guvern. Cred ca nu putem sa ne permitem sa nu respectam programul de guvernare. Oricum, administratia publica din Romania era sub cea mai subfinantata din Europa, acum suntem fara precedent", a mai spus Negoita.

Intrebat ce crede despre faptul ca s-ar putea propune excluderea din PSD a primarului Capitalei, Gabriela Firea, la aceasta sedinta a CExN, Negoita a precizat: "Cu credinta mai mult la biserica, aici cred ca ar fi o mare lipsa de abilitate si nu cred ca am ajuns asa lipsiti de repere incat sa propunem asa ceva".

Citeste si:
Atac dur la adresa PNL. Cazanciuc: Prezentăm cartea neagră a...
Atac dur la adresa PNL....
Sursa foto: Agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri