Klaus Iohannis: Voi retrimite Parlamentului pentru corectura si imbunatatire legea bugetului pe anul 2019

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca nu promulga Legea bugetului pe 2019, dupa ce CCR a decis azi ca este constitutionala, si ca o retrimite in Parlament pentru corecturi si imbunatatiri.

„Decizia de astazi a CCR cu privire la legea plafoanelor demonstreaza inca o data ca fost PSD legifereaza nu numai imoral si prost, dar si neconstitutionale. CCR a hotarat ca legea plafoanelor, adopatata cu majoritatea PSD cu incalcarea tututor regulilor constitutionale.

In ceea ce priveste legea bugetului, nu voi comenta deciciza CCR, dar bugetul ramane bazat pe cifre false, pe bani pe care guvernul in realiltate nu-i are, croit gresit impotriva tuturor obiectivelor romanilor. Ramane bugetul rusinii nationale.

Cel mai slab guvern din istoria post-decembrista, un guvern pesedist al imposturii a croit un buget pe masura sa. Bugetul pe anul 2019 e construit pe un scenariu fantezist fara garantii a punerii in aplicare confirmat si de institutii europene.

Voi retrimite Parlamentului pentru corectura si imbunatatire a legii bugetului pe 2019. Faceti un buget sanatos pentru Romania”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Citeste si:
Guvernul isi asuma raspunderea pe OUG 114 si pe buget
Orban: Am luat decizia de...

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019. Seful statului l-a numit, zilele trecute, „bugetul rusinii nationale”.

Pe 22 februarie, seful statului a trimis CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul in curs.

In documentul transmis CCR, presedintele arata, printre altele, ca Legea bugetului a fost adoptata cu incalcarea rolului si atributiilor Consiliului Fiscal, care trebuia sa emita o opinie cu privire la toate amendamentele admise pe parcursul dezbaterilor parlamentare.

Klaus Iohannis spune ca nu a fost respectata nici atributia Consiliului Fiscal de a emite o opinie cu privire la declaratia de conformitate semnata de prim-ministru si ministrul Finantelor Publice.

Citeste si:
Teodorovici: Trebuie reduse cheltuielile - cornul si laptele, vizat
Teodorovici: Trebuie sa...

El invoca si adoptarea acestei legi cu incalcarea principiilor si reglementarilor privind responsabilitatea fiscal-bugetara.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri