Comisia Europeana are in vedere noi contramasuri impotriva Romaniei in urma relaxarii legislatiei anti-coruptie, a declarat marti un purtator de cuvant al executivului comunitar, citat de agentia dpa.66, preluata de Agerpres. Reactia survine dupa votul dat saptamana trecuta in parlamentul roman pentru revizuirea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala.

Raspunzand unei intrebari adresate de un jurnalist, purtatorul de cuvant comunitar a spus: ''Daca intrebarea dumneavoastra se refera la masuri imediate si decisive in cazul pe care l-ati mentionat, raspunsul este ''da''. Da, se va intampla''. El nu a mentionat insa in ce ar consta masurile despre care a vorbit.

Inca de la inceputul lunii trecute, Comisia Europeana a avertizat Romania asupra unor ''masuri imediate si decisive'' daca Parlamentul voteaza respectivele modificari.

Potrivit agentiei dpa, o posibilitate ar fi lansarea unei proceduri de infringement, a carei etapa finala ar putea fi sesizarea de catre Comisia Europeana a Curtii de Justitie a UE. O alta posibilitate ar fi activarea articolului 7, masura deja luata impotriva Ungariei si Poloniei. Activarea articolului 7 poate implica suspendarea dreptului de vot al unui stat in Consiliul UE, dar cu conditia ca toate celelalte state membre sa fie de acord cu o asemenea sanctiune.

Comisia Europeana ar putea...
Citeste si: Comisia Europeana, reglementari impotriva manipularilor electorale


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
CE: Autoritatile romane incalca propriile legi! Care sunt riscurile?