Comitetul Executiv al PSD s-a reunit vineri pentru decizii importante dupa incarcerarea lui Liviu Dragnea.Presedintele executiv al PSD, Paul Stanescu, a declarat, miercuri, ca in sedinta CEx se va stabili cand se organizeaza congresul si a spus ca trebuie lasati tinerii la conducerea partidului, conform Ziare.com.

Stanescu a mai spus ca probabil se va face "o remaniere mai ampla", dupa motiunea de cenzura.

Dupa cum au declarat mai multi lideri PSD, congresul ar urma sa fie organizat pana la finalul lunii iunie, iar in cadrul acestuia ar trebui desemnat candidatul partidului la alegerile prezidentiale din toamna.De asemenea, se vor face cel mai probabil unele modificari la statutul PSD.

Gabriela Firea, care a revenit la sefia PSD Bucuresti, a declarat ca a stabilit "de comun acord cu colegii ca graba strica treaba", asa ca "am amanat alegerile pentru prima saptamana a lunii septembrie".

"Vrem sa ne reorganizam, sa ne regrupam, sa aflam in totalitate cauzele pentru care s-a inregistrat un scor atat de mic la europarlamentare si sa gasim si solutii", a mai spus ea, reamintind ca PSD a obtinut in 26 mai "jumatate practic din scorul obtinut de PSD la alegerile parlamentare si locale. Eu pot sa va spun ce decizii am luat la organizatia de Bucuresti: graba strica treaba, nu are niciun rost sa ne concentram acum pe organizarea unei conferinte de alegeri a unei conduceri a partidului."

Firea, dupa ce a falimentat...
Citeste si: Firea, dupa ce a falimentat Bucurestiul: Nu mor caii cand vor cainii

Gabriela Firea a mai subliniat ca "trebuie sa redresam echipa politica", iar "un congres va trebui sa aiba loc pentru modificarile la statut si pentru desemnarea candidatului pentru prezidentiale".

"Avem o conducere statutara, care nu e contestata de nimeni - doamna Dancila presedinte interimar si dl Stanescu presedinte executiv", a mai punctat ea.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Presedinta USR Bucuresti: Gabriela Firea nu se pricepe la solutii