Elan Schwartzenberg scapa definitiv de dosarul penal, de mandatul de arestare preventiva in lipsa si de urmarirea internationala. Faptele s-au prescris

Elan Schwartzenberg a scapat marti definitiv de mandatul de arestare preventiva in lipsa si de urmarirea internationala, dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a anuntat in sala la Curtea de Apel Bucuresti ca isi retrage contestatia depusa, potrivit G4Media.

Fapta de complicitate la dare de mita pentru care omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost trimis in judecata in decembrie 2017 s-ar fi prescris pe 6 iunie, au declarat surse judiciare.

Ultimul act al faptei de complicitate la dare de mita in cazul lui Elan Schwartzenberg ar fi fost pe 6 decembrie 2011, au explicat aceleasi surse. Lui i se aplica legea penala mai favorabila, adica vechiul cod penal in care darea de mita (si complicitatea) se pedepsea cu inchisoare de la 1 la 5 ani. Ceea ce inseamna ca termenul de prescriptie generala e de 5 ani, iar cel de prescriptie speciala de 7 ani si jumatate. Aceasta inseamna ca prescriptia speciala a intervenit pe 6 iunie 2019 au explicat sursele
Judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti care a tinut dosarul din decembrie 2017 in procedura de camera preliminara se numeste Mihaela Lavinia Carciumaru.

Procurorul DNA care a instrumentat dosarul este Ana Dana.

Decizia vine in dosarul privind banii pe care Radu Mazare i-ar fi cerut mita de la omul de afaceri Morgenstern Avraham, prin intermediul lui Schwartzenberg.

Citeste si:
Interceptarile decisive in condamnarea lui Sorin Blejnar
Interceptarile lui Codrut...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri