Sectorul 5 renunta la contractul de 54 mil. euro dupa ce a fost dat in vileag

Primaria Sectorului 5 a anulat contractul de 54 de milioane de euro pentru locurile de joaca, dupa articolele din Libertatea care subliniau potentiala ilegalitate a lui. Primarul Daniel Florea avea de gand sa investeasca mai mult in reamenajari de mici parcuri, unele chiar periculoase sau inutile, decat in drumuri sau spitale.

Astfel, panourile rosii prin care primarul Daniel Florea anunta ca in 34 de locatii din Sectorul 5 vor fi refacute si modernizate parcuri si locuri de joaca, incepand din 3 iunie 2019, au fost stranse. Panourile au disparut la nici o saptamana dupa investigatia Libertatea care a aratat risipa banului public pentru un contract atribuit firmei preferate a primarului Florea. Star Pro Center a primit sa cheltuiasca pe 14 luni in parcuri cat a cheltuit toata primaria cu drumuri, spitale, gunoaie, salarii, ajutoare sociale, biserici si scoli in perioada ianuarie – iunie 2019.

Desi nici Primaria Sectorului 5 si nici Amenajare Edilitara si Salubrizare SA nu au raspuns inca, Libertatea a obtinut un document potrivit caruia, incepand de luni, 15 iulie, contractul a fost anulat, chiar daca in SEAP e in continuare atribuit firmei.

Doua noi licitatii, in total de 56,6 milioane de euro, au aparut, in paralel, in sistemul electronic de achizitii publice.

Citeste mai multe pe Libertatea.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri