Evenimentele din 10 august 2018 din Piata Victoriei nu au reprezentat o tentativa de lovitura de stat, sustine presedintele UDMR, Kelemen Hunor, in replica la afirmatia contrara facuta recent de premierul Viorica Dancila. Acesta considera ca ceea ce trebuie condamnat in acest caz este agresivitatea jandarmilor.

”Nu mi se pare ca ar fi fost urma de tentativa de lovitura de stat anul trecut. Noi am spus si atunci ca orice agresivitate, orice agresiune si mai ales orice interventie brutala din partea fortelor de ordine trebuie respinsa, trebuie categoric respinsa. Astfel de interventii nu ajuta cu nimic. Deci nu mi s-a parut ca ar fi fost o astfel de tentativa si dupa un an de zile, sigur, ar fi bine sa stim exact ce s-a intamplat”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit RFI.

Comentariul vine dupa afirmatiile premierului Viorica Dancila, care a spus despre evenimentele din 10 august anul trecut din Piata Victoriei ca atunci cand se forteaza intrarea in sediul Guvernului, acest lucru seamana cu o lovitura de stat.

”Noi anul trecut chiar am sustinut o comisie de ancheta impreuna cu PNL, USR, cine a mai votat, nu a trecut, o comisie de ancheta pentru a cerceta evenimentele din 10 august, nu a trecut. Poate ca era bine daca ar fi trecut, ca astazi am fi aflat mai multe despre acele zile, acele evenimente si acea zi de 10 august”, spune liderul UDMR.

Citeste si:
Florin Citu: Dancila si Teodorovici isi ascund ilegalitatile prin HG
Florin Citu: Dancila si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Datoriile companiilor de stat au ajuns la 6% din PIB.Unde se duc banii