Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SSIJ) anunta vineri intr-un comunicat de presa ca a cerut DNA dosarul agentului guvernamental la CEDO. SIIJ anunta ca a cerut de la DNA copie certificata dupa actele din dosar, scrie G4Media.ro.

Anterior, G4Media.ro a scris ca procuroarea Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor in justitie (SIIJ) a solicitat de la DNA, prin ridicare de inscrisuri, toate documentele din dosarul care il priveste pe agentul guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu. Solicitarea a fost facuta marti, 23 iulie, dupa ce cu o zi inainte, luni, 22 iulie, Viorel Mocanu a fost prezent la sediul SIIJ, unde a formulat o plangere pe motiv ca ar fi abuzat de DNA. Potrivit acelorasi surse, Adina Florea a cerut de la DNA procesul-verbal de sesizare din oficiu si inscrisurile solicitate de procurorii anticoruptie de la agentul guvernamental, privind cauza Dragnea vs Romania.

Potrivit surselor G4media, joi, 25 iulie, DNA a predat in original SIIJ documentele solicitate.

DNA a deschis dosar dupa ce presa a aratat ca agentul Romaniei la CEDO, Viorel Mocanu, face aparari in defavoarea statului roman si in favoarea lui Liviu Dragnea in procesul intentat la Strasbourg de fostul lider PSD. Dragnea a solicitat CEDO sa constate ca i s-a incalcat dreptul la un proces echitabil in dosarul Referendumul in care a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Citeste si:
Liviu Dragnea, adus in instanta ca martor in dosarul lui Zgonea
Liviu Dragnea, adus in...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ministrul Birchall: specialistii din MJ nu recomanda functionarea SS