Rectificare bugetara: Guvernul se pregateste sa taie bani de la Sanatate, Educatie si Servicii

Pana la sfarsitul acestei saptamani, membrii Guvernului urmeaza sa gaseasca formula in care vor adopta, luni, proiectul de rectificare bugetara pentru 2019. Desi ministerele, dar si administratiile locale asteapta fonduri suplimentare, Guvernul anunta taieri.


Guvernul va taia fonduri de la Ministerul Transporturilor, de la Educatie, Sanatate, dar si de la Servicii. Culmea este ca fix aceste institutii necesita, in acest moment, reforme semnificative si investitii urgente, pentru ca au ajuns intr-un stadiu care nu mai are grad de comparatie in Uniunea Europeana. Spitalele sunt slab dotate, medicii se plang ca nu au bani de aparatura si nici macar de consumabile si medicamente, in multe dintre cazuri, avem cea mai proasta infrastructura rutiera din Uniune, iar despre problemele din invatamant nici nu mai are sens sa comentam.

Serviciile vor beneficia de mai multi bani, cu exceptia Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Cei de la STS au nevoie de schimbari de structura, de investitii in pregatirea personalului si de cumpararea de tehnica si aparatura performanta, iar acest lucru este dovedit cel mai bine de criza care s-a nascut in sistem odata cu Cazul Caracal, care, desi nu are o complexitate iesita din comun, a reusit sa dea peste cap institutiile-cheie de forta ale statului.

In aceste conditii, Guvernul decide sa taie. Insa trebuie sa specificam si fondul real pe care se desfasoara aceste taieri si anume o crestere artificiala a pensiilor, promise de guvernanti prin Legea pensiilor, ce promite pensionarilor venituri duble in urmatorii trei ani.

Tot saptamanile trecute, PSD-ALDE au adoptat proiectul privind pensiile speciale, alta gaura neagra in buget si sa nu uitam de cresterile salariilor bugetarilor din ultimii ani, dar si angajarea haotica care s-a facut la stat


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »



Citește și
Măști pentru săraci. Tătaru: Vom semna contractul pentru 115 milioane de măști
Setari Cookie-uri