Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, candidat la alegerile prezidentiale, sustine ca seful statului, Klaus Iohannis, nu ar fi vorbit in discursul de intrare in cursa electorala pentru un nou mandat despre bilantul ultimilor 5 ani pentru ca ar avea "zero realizari".

"Am urmarit discursul de ieri al domnului Klaus Iohannis la Consiliul National al PNL, for care de doi ani incoace nu se mai intruneste decat pentru presedinte. Echidistanta si neutralitate, ce sa zic. Nu am ce comenta despre ce a spus domnul presedinte, poate pentru ca nu a spus mai nimic. As comenta mai degraba ce nu ne-a spus. Nu am vazut la aceasta lansare in cursa electorala nici umbra de bilant. Nimic despre realizari in cinci ani de mandat. Presedintele la final de mandat s-a straduit sa ne vorbeasca despre ceea ce va face, pentru ca nu ne-a putut vorbi nimic despre ce a facut", a scris Tariceanu, vineri, pe Facebook.

In opinia sa, Iohannis a adoptat "strategia" fostului presedinte Traian Basescu.

"O observatie totusi as face: pentru ca are zero realizari in cinci ani, domnul presedinte a trecut la strategia gloriosului predecesor Basescu. Dupa un mandat de primar in care nu a facut nimic, ne amintim cum acesta a venit cu mesajul 'dati-mi si consiliul general ca sa pot face treaba'. Vreo trei ani mai tarziu, ca presedinte, cerea romanilor sa-i dea si un Guvern condus de PD ca sa poata face treaba. Azi, simtim pe pielea noastra unde ne-a dus experimentul 'Basescu'. Dupa cinci ani, tot cu asta vine si domnul Iohannis in fata romanilor: 'Razboiul va fi castigat atunci cand Romania va fi condusa de o echipa care crede in democratie pro-europeana - nu doar cu presedinte, dar si cu Guvern si majoritate parlamentara (...) Voi construi o noua majoritate, in urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie ca vor fi la termen sau anticipate'. Dati-mi, dati-mi, dati-mi!!... Domnule Iohannis, ai primit mai mult decat ai meritat vreodata. Cand veti incepe sa dati ceva poporului care v-a ales? Pentru ca timpul e scurt!", a adaugat Tariceanu.

Potrivit presedintelui ALDE, intre discursurile citite Iohannis si textele postate pe site-ul Presedintiei nu ar exista nicio diferenta.

"P.S. O nota de final usor malitioasa, dar cu anume semnificatii: imi spuneau colegii, in mod repetat, ca intre discursurile (intotdeauna) citite de domnul Iohannis si textele postate pe site-ul Presedintiei cateva minute mai tarziu nu exista nici cea mai mica diferenta. Avem un presedinte care chiar nu se poate abate o virgula de la ce ii scriu altii?", a incheiat Tariceanu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri