Theodor Paleologu, propus pentru candidatura la functia de presedinte al Romaniei

Theodor Paleologu este propunerea pentru candidatura la prezidentiale din partea Partidului Miscarea Populara, pe care presedintele de onoare al PMP, europarlamentarul Traian Basescu, a facut-o duminica la Colegiul National al formatiunii.

De asemenea, Traian Basescu l-a propus pentru functia de purtator de cuvant al partidului si al campaniei electorale a PMP pe Mihai Neamtu, potrivit Agerpres. "Dupa cercetari si analize, am ajuns la concluzia ca trebuie sa va fac astazi doua propuneri: pe Theodor Paleologu pentru candidatura la functia de presedinte al Romaniei si pe Mihai Neamtu pentru functia de purtator de cuvant al partidului si al campaniei electorale", a precizat Traian Basescu.

Acesta a adaugat ca presedintele PMP, Eugen Tomac, se va ocupa de conducerea campaniei prezidentiale. "Conducerea campaniei si-o va asuma presedintele partidului. Avand in vedere ca nu candideaza, este primul responsabil de functionarea partidului in campanie si de mobilizarea partidului", a spus Traian Basescu.

Potrivit acestuia, Theodor Paleologu este "unul dintre putinii absolventi ai Universitatii de la Sorbona, sectia Filozofie, dar oricum absolvent de mare universitate internationala, care ar vrea sa devina presedinte al Romaniei".

"Prin aceasta revenire a o parte dintre intelectuali catre partid vad constructia viitoare. Ar trebui sa ne angajam la a fi un partid de 10% in 2020 si un partid care sa creasca spre 25-30% in 2024. Dar aceasta constructie trebuie consecvent urmarita si sustinuta. Daca noi am mers in campania de europarlamentare pe constructia europeana, acest element nu va lipsi din campania prezidentiala. Va trebui sa fie un program care sa evite injuraturile specifice politicii romanesti, va trebui sa fie un program care sa dea o viziune despre Romania viitoare", a subliniat Basescu.

Citeste si:
Paleologu: E dezastruos pentru democratie ca nu avem dezbateri
Theodor Paleologu: E...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri