Traian Basescu sustine ca datorita imposibilitatii realizarii remanierii si pentru a salva partidul, premierul Viorica Dancila trebuie sa-si depuna mandatul si sa treaca in opozitie cu PSD cu tot. Mai mult, sustine fostul presedinte, Ludovic Orban si Rares Bogdan "abia asteapta sa preia guvernarea".

"Afara PSD! Sa vina PNL! PSD trebuie sa inteleaga ca, dupa retragerea ALDE de la guvernare, Presedintele Romaniei nu mai poate aproba remanierea ceruta de premierul Dancila decat daca remanierea este aprobata de Parlament (vezi Art. 85 din Constitutie). Dar acest lucru nu este posibil pentru ca PSD nu mai are majoritate, pierzand si alianta cu ALDE si sustinerea parlamentara a UDMR. Nici tehnic si nici politic, PSD nu mai are necesarele voturi pentru a face remanierea prin Parlament. Datorita imposibilitatii realizarii remanierii si pentru a-si salva partidul, premierul Dancila trebuie sa-si depuna mandatul si sa treaca in opozitie cu PSD cu tot", a scris Traian Basescu, pe Facebook.

Fostul presedinte se intreaba oare cum a reusit PSD, care a crescut salariilor si pensiilor cu peste 100%, sa ajunga intr-o situatie politica mai rea decat cea in care s-a aflat el atunci cand a taiat salariile cu 25%.

"Cand te gandesti ca acum doi ani PSD avea 46 la suta, ca au marit consistent pensiile si salariile, au reintrodus pensile speciale, au marit ajutoarele sociale etc, te intrebi cat de nepriceputi au putut fi socialistii incat azi sa ajunga in pozitia de a fi scosi de la guvernare. Oare cum au reusit socialistii ca prin cresterea salariilor si pensiilor cu peste 100 la suta, sa ajunga intr-o situatie politica mai rea decat am avut eu dupa ce s-au taiat salariile cu 25 la suta. Curat murdar!", a mai scris Traian Basescu.

"Ludovic Orban si Rares Bogdan abia asteapta sa preia guvernarea pentru a lichida pensiile speciale, pentru a construi autostrazi, pentru a construi spitale, pentru a reduce aparatul bugetar si pentru a da tarii viitor", si-a incheiat acesta mesajul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri