Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, s-a prezentat la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), pentru a fi audiat ca martor in dosarul aducerii in tara a lui Nicolae Popa, in care este cercetata penal Laura Codruta Kovesi.

"Serviciul Roman de Informatii s-a implicat si daca nu ar fi facut-o nu ar fi fost menirea serviciului. (...) Serviciul Roman de Informatii si-a facut datoria exemplar", a spus Maior la intrarea in sediul SIIJ, raspunzand unei intrebari despre prezenta a doi ofiteri SRI in aeronava care l-a adus pe Nicolae Popa in tara.

George Maior a mai declarat ca este "incantat" sa fie audiat ca martor.

Pana acum, in acest dosar au fost audiati ca martori fostul ministru de Interne Gabriel Oprea si fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii Florian Coldea.

In acest dosar, fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi este cercetata penal pentru abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. Ea a fost plasata sub control judiciar de catre Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, dar Inalta Curte de Casatie si Justitie a revocat masura.

Dosarul a fost deschis in decembrie 2018, in urma unei sesizari depuse de fostul deputat Sebastian Ghita. Acesta a fugit in Serbia, dupa ce a fost trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie.

Ghita sustine ca, in anul 2011, Kovesi i-a cerut sa achite 200.000 de euro pentru aducerea in tara cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele caruia exista un mandat international de arestare.

Politia Romana a transmis, in decembrie 2018, ca a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea in tara din Indonezia a fostului director al FNI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri