Alegerile prezidentiale: Tabletele care ar trebui folosite sunt sigilate de catre Comisia parlamentara condusa de Olguta Vasilescu

Prim-adjunctul STS, Ionel-Sorin Balan a afirmat, marti, ca in prezent, tabletele destinate introducerii datelor votantilor in sectie sunt sigilate si nu pot fi folosite, fiind obiectul anchetei Comisiei parlamentare. STS incearca sa faca disponibile sistemele informatice pana la prezidentiale.

Intrebat dacca membrii comisiei parlamentare au verificat datele din tabletele ce vor fi folosite la vot, prim-adjunctul STS, Generalul Ionel-Sorin Balan a raspuns: „Exact asa am rugat si comisia sa aiba amabilitatea sa de a intelege ca timpul se scurge, noi nu am accesat terminalele, tabletele respective pentru ca avem o solicitare foarte clara din partea comisiei de ancheta, de asemenea si sistemele informatice sunt sigilate, ca atare in momentul de fata nu putem sa lucram pe aceste sisteme. Este necesar ca in perioada urmatoare sa se ia o decizie si aceste sisteme sa poata fi folosite”, conform Digi24.ro.

Acesta a mai precizat ca decizia de a da in folosinta tabletele o poate lua doar Comisia de ancheta si ca un termen rezonabil pentru acest lucru ar fi maxim trei luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri