Guvernul Dancila a picat. Unii se bucura. Altii tremura. Majoritatea este, insa, precauta, in frunte cu Ludovic Orban, PNL, sau Dacian Ciolos, PLUS. De ce? Pentru ca acestia din urma stiu ca tara este ranita. Economia este in deriva, Justitia, dupa cum spune chiar Ciolos, a fost macelarita, infrastructura este praf.

Si, asa cum ne-a invatat istoria, oalele se sparg in capetele celor care urmeaza dupa PSD – vezi Guvernele Boc sau, in 2016, guvernul tehnocrat condus de Dacian Ciolos.

Ce ar trebui sa faca PNL si USR? Sa iasa la rampa si, cu punct si virgula, sa spuna in ce situatie se afla Romania. Cum a fost lovita Justitia. Cati km de autostrada (nu) s-au realizat. Cate spitale au fost modernizate/construite. Dar, mai ales, cat de grav a fost lovita (inclusiv de OUG 114) economia tarii. Cat este deficitul bugetar, cu cat s-a indatorat Romania sub Guvernele PSD din ultimii 3 ani.

Este esential ca opozitia sa faca acest lucru, pentru ca poporul sa fie cat mai pregatit pentru ceea ce s-ar putea sa urmeze – micsorarea aparatului bugetar, reduceri de salarii pe anumite paliere, dar si socurile pe care le va avea o parte din justitie – probabil disparitia Sectiei Speciale.

Totul se va face, insa, in timp. Nu peste noapte, asa cum probabil spera unii.

Romania a fost lovita violent in ultimii trei ani, oricat de mult ar fi incercat PSD sa musamalizeze acest lucru, sa spuna ca avem cea mai mica datorie publica din UE (a fost si inainte la fel), sau ca inregistram cresteri economice record (realizate prin costum, nu prin investitii).

Ce trebuie sa facem? Sa iesim la voturi, in primul rand. Sa nu uitam prin ceea ce a trecut tara in aceasta perioada. Ce mai trebuie sa facem? Sa nu avem sperante ireal de mari de la urmatorul Guvern. Cel mai important, insa, este sa ne implicam la nivel local, micro, sa amendam fiecare abatere a oricarui actor politic.

Romaniei i s-a acordat o noua sansa. Sa nu ne batem joc de ea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri