Liderii liberali, reuniti vineri in sedinta Biroului Politic National (BPN), au discutat, pe scurt, scenariile posibile post motiunea de cenzura si formarea unui guvern in jurul PNL.

Surse participante la discutii, citate de G4media, au explicat ca liberalii nu sunt dispusi sa coopteze intr-o viitoare coalitie de guvernare partidele conduse de Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu.

”Inca asteptam un raspuns de la USR”, a declarat unul dintre liderii PNL. ”Dar nu ne dorim sa facem guvern cu ALDE sau Pro Romania”, a adaugat el.

Alti lideri liberali prezenti la sedinta au explicat ca, pana acum, doar PMP si-a exprimat disponibilitatea de a intra la guvernare.

”Singurii care s-au oferit sa intre la guvernare cu ministri sunt cei de la PMP. Mai asteptam sa vedem ce spun si cei de la USR”, a declarat unul dintre liderii PNL.

Citeste si:
Salariul minim 2020: Guvernul anunta ca ar putea creste
Salariul minim 2020: Guvernul...

Totusi, au mai explicat sursele citate, pana acum au avut loc doar tatonari cu celelalte partide, nu negocieri in adevaratul sens al cuvantului.

”Negocierile vor avea loc dupa consultarile de la Cotroceni. Noi suntem dispusi sa ne asumam inclusiv un guvern minoritar”, au spus mai multi lideri liberali.

La finalul BPN, presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca, in cazul in care se realizeaza un acord politic pentru organizarea alegerilor anticipate, aceasta este prima optiune a partidului pe care-l conduce.

Citeste si:
Amenzi pentru magazinele sau localurile care vand alcool minorilor
Amenzi uriase pentru...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cum ar putea fi imbunatatita functionalitatea Pilonului II de pensii