Guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban a fost investit, luni, de plenul reunit al Parlamentului.

Potrivit rezultatelor oficiale, toti cei 240 de parlamentari prezenti au votat in favoarea investirii Guvernului Orban.

Pentru investirea Guvernului era nevoie de 233 de voturi. Votul a fost secret, exprimat prin bile. Guvernul Orban a beneficiat de votul mai multor parlamentari PSD si Pro Romania, care au ignorat astfel ordinele de partid.

Ludovic Orban a declarat ca guvernul liberal sustine alegerile anticipate, cu conditia sa existe un pact politic prin care jumatate dintre parlamentari sa sustina acelasi lucru.

In ceea ce priveste alegerile anticipate, in mod evident ca, in masura in care va fi posibil sa existe alegeri anticipate, noi vom sustine aceste alegeri anticipate, dar cu o conditie, sa existe un pact politic care sa genereze un numar de parlamentari, 50% dintre parlamentari, care sa dea garantia ca nu lasam tara fara guvern, dar dupa aia ne trezim ca la a doua investire se investeste orice fel de guvern”, a spus Orban.

Liderul PNL l-a asigurat pe liderul UDMR, Kelemen Hunor, ca parlamentarii formatiunii sale voteaza "cu siguranta" un guvern responsabil, un guvern care va respecta Parlamentul si in care ministrii nu vor fi sefii Parlamentului.

Orban a mai declarat ca membrii Cabinetului sau vor negocia in numele Romaniei pe picior de egalitate cu orice partener.

"Domnule Varujan Vosganian, sa nu aveti nicio indoiala in privinta faptului ca vom prioritiza si vom considera ca o prioritate a acestui Guvern investitiile publice. Nu se poate dezvoltare economica fara investitii publice. Din pacate, in ultimii 10 ani, an de an, resursele financiare alocate investitiilor au scazut. In 2019, suntem la un minim istoric. (...) Trebuie utilizate resursele financiare de la UE. (...) In ceea ce priveste atitudinea fata de Justitie, totdeauna pozitia mea a fost toleranta zero fata de coruptie, toleranta zero fata de abuzuri", a declarat Orban, la sedinta de investire a Guvernului", a mai adaugat Orban.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri