Guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban a fost investit, luni, de plenul reunit al Parlamentului.

Potrivit rezultatelor oficiale, toti cei 240 de parlamentari prezenti au votat in favoarea investirii Guvernului Orban.

Pentru investirea Guvernului era nevoie de 233 de voturi. Votul a fost secret, exprimat prin bile. Guvernul Orban a beneficiat de votul mai multor parlamentari PSD si Pro Romania, care au ignorat astfel ordinele de partid.

Ludovic Orban a declarat ca guvernul liberal sustine alegerile anticipate, cu conditia sa existe un pact politic prin care jumatate dintre parlamentari sa sustina acelasi lucru.

In ceea ce priveste alegerile anticipate, in mod evident ca, in masura in care va fi posibil sa existe alegeri anticipate, noi vom sustine aceste alegeri anticipate, dar cu o conditie, sa existe un pact politic care sa genereze un numar de parlamentari, 50% dintre parlamentari, care sa dea garantia ca nu lasam tara fara guvern, dar dupa aia ne trezim ca la a doua investire se investeste orice fel de guvern”, a spus Orban.

Citeste si:
Guvernul Orban isi angajeaza raspunderea pentru alegeri in doua tururi
Guvernul Orban isi angajeaza...

Liderul PNL l-a asigurat pe liderul UDMR, Kelemen Hunor, ca parlamentarii formatiunii sale voteaza "cu siguranta" un guvern responsabil, un guvern care va respecta Parlamentul si in care ministrii nu vor fi sefii Parlamentului.

Orban a mai declarat ca membrii Cabinetului sau vor negocia in numele Romaniei pe picior de egalitate cu orice partener.

"Domnule Varujan Vosganian, sa nu aveti nicio indoiala in privinta faptului ca vom prioritiza si vom considera ca o prioritate a acestui Guvern investitiile publice. Nu se poate dezvoltare economica fara investitii publice. Din pacate, in ultimii 10 ani, an de an, resursele financiare alocate investitiilor au scazut. In 2019, suntem la un minim istoric. (...) Trebuie utilizate resursele financiare de la UE. (...) In ceea ce priveste atitudinea fata de Justitie, totdeauna pozitia mea a fost toleranta zero fata de coruptie, toleranta zero fata de abuzuri", a declarat Orban, la sedinta de investire a Guvernului", a mai adaugat Orban.

Citeste si:
Iohannis i-a cerut lui Orban sa candideze la Primaria Capitalei
Surse: Iohannis i-a cerut...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PNL va lansa sondajul prin care masoara patru candidati la Capitala